Marko Radulović (©MN Press)
Marko Radulović (©MN Press)

Da ne bude praznog hoda do leta: Novi Beograd poslao Radulovića na pozajmicu u Litvaniju

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.04.23. | 14:56

Srpski šampion iskoristio to što u baltičkoj zemlji traje prelazni rok…

Krajem januara odjeknula je vest da je Marko Radulović završio pre vremena ugovor sa kragujevačkim Radničkim i da će pojačati Novi Beograd. Riječki bombarder dogovorio se sa srpskim šampionom, došao na “11. april” da bude uz nove saigrače, ali zbog pravila LEN-a nije bilo moguće da ga klub registruje za tekuću sezonu.

Dok se Novi Beograd borio za regionalnu titulu, Marko Radulović je sedeo u prvom redu i mogao samo da posmatra buduće saborce. Takođe i u Ligi šampiona i Superligi Srbije. Jedina mogućnost bili su “suvi” treninzi, a kako se leto i reprezentativne akcije bliže, potrebno mu je da ne ispadne iz forme.

Izabrane vesti

Zbog toga je novobeogradski klub odlučio da je najbolje da ode negde gde će igrati. Do kraja sezone. Sve kako ne bi bilo praznog hoda i da ne ispadne iz ritma pred reprezentativno leto. Razmatrali su igrač i stručni štab najbolje opcije i doneli odluku da ga proslede u – Žaibas.

Marko Radulović će do završetka sezone nastupati u litvanskom šampionatu. Zašto baš tamo? Razlog je jednostavan: iskoristio je srpski prvak to što u baltičkoj zemlji traje prelazni rok. MVP Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina će imati minute i pokušaće da odvede Žaibas do titule u domaćem prvenstvu, te Nordijskoj ligi.

Kada se sezona okonča, Marko Radulović će se vratiti u Novi Beograd i staviti na raspolaganje treneru. Posle svega što se dešavala, čini se, dobra odluka. Ali, možda je moglo sve da prođe bez nekoliko meseci sedenja na tribinama, odlaska u Litvaniju i igranja u klubu koji u drugačijoj situaciji ne bi ni mogao da pomisli da angažuje riječkog bombardera. Čak ni na pozajmicu.



tagovi

VK Novi BeogradMarko RadulovićVaterpolo transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara