Damir Mikec (©Reuters)
Damir Mikec (©Reuters)

Damir Mikec najbolji strelac u 2022. godini, uručena mu Zlatna meta

Vreme čitanja: 1min | ned. 04.12.22. | 15:30

Prestižnu nagradu srpski reprezentativac primio u Kairu

Upucao je Damir Mikec novo priznanje. Srpskom reprezentativcu u streljaštvu je u Kairu uručena Zlatna meta, nagrada koja se dodeljuje najboljem strelcu sveta vazdušnim pištoljem na godišnjem nivou.

Na poslednjem takmičenju ove godine, Damir Mikec je u Kupu predsednika u Kairu osvojio zlatnu medalju, i tako godinu završio na prvom mestu. Olimpijski vicešampion iz Tokija se pre odličja u prestonici Egipta zlatnim medaljama okitio i na Svetskim kupovima u Bakuu i Čangvonu. A, takođe je sa Zoranom Arunović u mešovitom paru u gađanju malokalibarskim pištoljem stigao do zlata na Svetskom prvenstvu i bronze na šampionatu Evrope.

Izabrane vesti

Damiru Mikecu je nagrada dodeljena na po završetku Kupa predsednika, a uručili su mu je novi predsednik Svetske streljačke federacije – Lučijano Rosi i novi generalni sekretar pomenute organizacije – Vili Gril.

Proglašen je Damir Mikec za najboljeg u 2022. godini, ali nije jedini srpksi strelac među najboljih deset, računajući sve discipline. Nalazi se još troje srppskih predstavnika. Zorana Arunović je u generalnom poretku zauzela drugo mesto u gađanju vazdušnim pištoljem, Teodora Vukojević je sedma u disciplini vazdušna puška, a Lazar Kovačević je u identičnoj konkurenciji kod muškaraca zauzeo deseto mesto.


tagovi

Damir MikecstreljaštvoReprezentacija Srbije u streljaštvu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara