undefined
undefined

Dan D za Zvezdu u Ligi šampiona: Potrebno malo čudo u Budimpešti ili Splitu

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.11.23. | 11:42

Uzme li hrvatski Jadran bod crnogorskom i izgube li crveno-beli od Ferencvaroša, kolo pre kraja grupne faze sve će biti gotovo

Reprezentativni meseci u kojima će se deliti medalje na kontinentalnom i planetarnom nivou, kao i vize za Olimpijske igre, iza ćoška su. Klubovi su duboko zagazili u prvi deo sezone i već početkom decembra će, zbog promene formata takmičenja, biti poznato svih osam klubova koji će se boriti za titulu prvaka Evrope.

Pro Reko, Barseloneta i Ferencvaroš već su sigurni četvrtfinalisti. Završili su posao, a koliko danas bi situacija u grupi B mogla da bude kristalno čista. Utorak bi mogao da bude odlučujući dan za Crvenu zvezdu u Ligi šampiona. Kako bi izbegla eliminaciju i selidbu u Kup Evrope potrebno joj je malo čudo u Budimpešti ili Splitu. 

Izabrane vesti

Pobedom nad splitskim Jadranom vratili su se crveno-beli u igru za prolaz među osam najboljih, uneli su neizvesnost i pomalo zakomplikovali stvari. Ipak, pozicija je tek nešto bolja no što je bila, ne zavisi sve od njih i onoga što urade u bazenu, neophodno je i da hrvatski šampion napravi niz pogrešnih poteza. 

Crvena zvezda nema prostor za kalkulacije, a sve i da ima - ne bi ih pravila. Jer, kako je rekao Ivan Basara posle trijumfa nad Splićanima: kad god su uzeli digitron u šake i gledali šta im gde treba od rezultata, nije se dobro završilo. Dva kola pre kraja situacija je iz ugla beogradskog sastava manje-više poprilično jasna. 

U Budimpešti će se malo ko naigrati ove sezone. I generalno protiv Ferencvaroša, bez obzira na to jesu li Dušan Mandić i saigrači domaćini ili gosti. Svaku brzopletu odluku Crvene zvezde kaznili su u prvom meču, trijumfovali više nego ubedljivo (16:6) i večeras će u Mađarskoj biti veliki favoriti da dođu i do pete pobede u grupnoj fazi Lige šampiona. Štošta će zapravo zavisiti od splitskog Jadrana. 

Dva kola pre kraja hrvatski prvak ima šest bodova, Crvena zvezda četiri i pride lošiji međusobni duel i gol-razliku. Uzme li splitski Jadran bod crnogorskom i izgube li crveno-beli od Ferencvaroša, sve će biti gotovo. Situacija je takva da bi ekipi Aleksandra Filipovića čak više pogodovalo da i oni i Splićani ostanu bez ijednog boda iz razloga što su parovi u poslednjem kolu sledeći: Crvena zvezda - Jadran Herceg Novi i Jadran Split - Ferencvaroš. 

Uzbudljivo će biti i u grupi D, gde je Barseloneta overila prolaz dalje i preostaje joj samo još da cementira prvo mesto, kako bi, teoretski gledano, dobila nešto lakše suparnike u narednoj fazi Lige šampiona. Međutim, to liderska pozicija nužno i ne mora da donese španskom šampionu. Osvajanjem boda protiv Vuljagmenija i Vladimira Vujasinovića to bi i učinila. 

Daleko neizvesniji duel vodiće se na Azurnoj obali, gde će Marselj i Špandau u direktnom duelu odlučivati ko će se pred poslednje kolo naći u boljoj poziciji. Oba kluba imaju šest bodova, a Berlinci su dobili prvi meč (13:10), ali u međuvremenu i promenili trenera. Srpski strateg Vladimir Marković preuzeo je nemački tim uoči presudnih utakmica u društvu najboljih. 

LIGA ŠAMPIONA - 5. KOLO: 

GRUPA A 

Sreda

19.15: Sabadelj - Steaua Bukurešt

19.45: Novi Beograd - Breša 

GRUPA B 

Sreda

18.00: Olimpijakos - Dinamo Tbilisi

20.30: Pro Reko - Jug Dubrovnik 

GRUPA C 

Utorak

18.30: (1.10) Ferencvaroš (13.0) Crvena zvezda (9.00)

19.00: (1.40) Jadran Split (8.00) Jadran Herceg Novi (4.00)

GRUPA D 

Utorak

18.45: (1.15) Barseloneta (10.0) Vuljagmeni (8.00)

20.00: (1.20) Marselj (9.00) Špandau (6.75)



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK Crvena zvezdaVK FerencvarošVK BarselonetaVuljagmeniŠpandauVK MarseljAleksandar FilipovićVladimir Vujasinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara