""
""

Danska mora pasti na Banjici!

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.04.14. | 09:39

Srpska reprezentacija u ragbiju igra protiv Skandinavaca odlučujući meč za opstanak u Drugoj B grupi Kupa nacija. Meč se igra u subotu na stadionu FK Rad, s početkom od 14.30, pa vas pozivamo da podržite Orlove u ovom teškom meču

Najbolji srpski ragbisti privode kraju takmičenje u Drugoj B grupi Kupa nacija u kojoj se pored nas nalaze Izrael, Andora, Danska i Letonija. U poslednjem kolu (subota 12. april, stadion FK Rad na Banjici, 14.30 časova), naši reprezentativci sastaju se sa izabranim timom Danske. U slučaju trijumfa naša reprezentacija će obezbediti opstanak, pošto se posle šest kola nalazi na poslednjem mestu.
"U principu, nama je primarni cilj i bio da zadržimo sadašnji status. A mogli smo još ranije da prebrinemo sve brige, međutim, nismo imali sreće na pojedinim utakmicama koje smo gubili u poslednji čas. Upravo iz tog razloga smo izuzetno motivisani za megdan sa Dancima i uvereni smo da ćemo ih nadigrati", kaže Milan Orlović Zriki, naš najbolji ragbista i igrač RK Pobednik Mozzart.   

Očekujete li ovoga puta mnogo veću podršku s tribina?
"Po svemu sudeći , vreme će biti lepo, igralište Rada je u sjajnom stanju i stoga se iskreno nadam kako će tribine biti znatno punije nego do sada. A zašto i ne bi, kad i mi amateri i te kako umemo da podignemo publiku na noge!"

Izabrane vesti

Pređimo malo na klupske teme. Jesi li zadovoljan ovosezonskim partijama RK Pobednik Mozzart?
"Ove godine smo zaustavljeni u polufinalu Regionalne lige u kojoj smo bili finalisti četiri puta. Izgubili smo od zagrebačke Mladosti i potom smo se okrenuli domaćem prvenstvu i kupu. Nalazimo se na dobrom putu da odbranimo duplu krunu iz prošle sezone."

S obzirom da si imao odlične predispozicije da budeš dobar fudbaler i možda postaneš milioner, zašto si izabrao ragbi kao sport koji zasigurno igraš iz ljubavi?
"Svi smo mi milioneri u duši, a ragbi sam zavoleo još kao klinac i počeo da ga treniram u petom razredu. Po završetku osmogodišnje škole shvatio sam definitivno da je to sport po mojoj meri i odlučio sam da pojačam treninge. Čak sam uporedo trenirao i atletiku da bih poboljšao brzinu i snagu.

Zna li se koliko zarađuju profesionalni ragbisti?
"U Francuskoj oni najbolji plaćeni i više od 1.000.000 evra po sezoni, dok su prosečna primanja igrača srednje klase negde do 500.000 evra. Bez obzira igra li se za velike pare ili iz čiste ljubavi, ragbi je sport koji svakom akteru obeleži život na najlepši način", zaključio je Milan Orlović Zriki.

U RAGBIJU SVIH 15 IGRAČA DIŠU KAO JEDAN!

Šta određuje pobednika u sportu u kojem su svi učesnici jaki i brzi, kao u ragbiju?
"Na kraju pobedi srce i glava kolektiva, jer samo ako 15 igrača funkcioniše kako treba, funkcionisaće i kolektiv. Čim neko negde zaostaje, stvara se veliki problem. Sve ekipe imaju specifičnosti, ali pojedinačne vrednosti dolaze do izražaja samo kroz timsku igru."


tagovi

SrbijaragbiMilan Orlović Zriki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara