"Srpski reprezentativci"
"Srpski reprezentativci"

Danski ragbisti preživeli pakao Banjice!

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.04.14. | 17:46

U odlučujućoj utakmici za opstanak u Drugoj B grupi Kupa nacija, reprezentacija Srbije u dramatičnom finišu susreta poklekla pred razigranim Skandinavcima (18:29). Izabranici Dragana Grujića u velikom stilu su sustigli veliku prednost gostiju, ali nekoliko sumnjivih sudijskih odluka, u velikoj meri su potkresale krila Orlova. Uprkos tome, veliki broj navijača, po završetku meča, Milana Rastovca i drugove, nagradio gromoglasnim aplauzom.

Srpski reprezentativciNajbolji ragbisti Srbije, ipak nisu uspeli da polože na pleća izabrani tim Danske u paklenoj atmosferi terena na Banjici! U dramatičnom finišu susreta, naši reprezentativci su ostali bez daha i tako pretrpeli poraz (18:29)! Na taj način, izabranici Dragana Grujića, nisu izborili opstanak u Drugoj B grupi Kupa nacija, što im je u ovoj sezoni bio prvenstveni cilj.

Orlovi nisu na najbolji način ušli u meč, dozvolili su Skandinavcima da se u startu razmahnu i oni su to znalački iskoristili. Ionako razigranim Dancima, dodatno je pomogao češki sudija čije su odluke propisno uzburkale strasti na nikad punijim tribinama fudbalskog zdanja na Banjici.

Izabrane vesti

U nastavku susreta, zahvaljujući mnogo borbenijoj i organizovanijoj igri, naši reprezentativci su počeli da sustižu veliku prednost gostiju. U tim momentima briljirali su iskusni Milan Rastovac i Milan Orlović Zriki koji ih je bilo na svakom pedlju terena. I, za tili čas, od 0:18, naši ragbisti su stigli do prednosti od 19:18, ali tu se istovremeno i završila nada u konačni preokret. Još par sumnjivih sudijskih odluka, pomoglo je Dancima da se oporave od nogdauna, dodaju gas i zahvaljujući fantastičnom eseju u samom finišu duela, stave pečat na važnu pobedu.
"Svi smo jako emotivno, doživeli ovu utakmicu i poraz. Veoma je lepo što mi na svakom meču igramo srcem, međutim, to isto srce ume da nas odvuče na deo terena na kome ne bismo smeli da pravimo "kazne". Rezultat je na kraju bio takav kakav jeste i zbog neukusnog suđenja češkog arbitra i to sam morao da naglasim. Uprkos svemu, pred našim nacionalnim timom je svetla budućnost, jer smo danas u timu protiv Danaca imali osmoricu igrača mlađih od 20 godina", izjavio je Dragan Grujić, selektor naše reprezentacije.

(FOTO: mozzartsport.com)


tagovi

ragbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara