Momir Ilić (©Reuters)
Momir Ilić (©Reuters)

Debakl Vesprema u Poljskoj, Bitoljčani zakucani na nuli, Srbi nezapaženi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.12.23. | 22:47

EHF Liga šampiona: Mađarski prvak pregažen u Plocku od Visle – 30:37. Zagreb pobedio u neizvesnoj završnici Eurofarm Pelister sa 23:22. Miloš Kos, Uroš Borzaš i Bogdan Radivojević nisu imali svoj dan

Pobeda Visle u Plocku protiv Vesprema nije toliko iznenađenje koliko način na koji je tim Momira Ilića položio oružje u Poljskoj. Domaćin je slavio sa 37:30. Na poluvremenu je bilo +7 – 18:11. Nijednog trenutka pobeda Visle nije dolazila u pitanje.

Mađarski šampion je posle trijumfa protiv Barselone u Blaugrani istakao kandidaturu za evropski tron, ali je onda poražen na svom terenu od Katalonaca, a treći neuspeh je usledio u 10. kolu, pa su sada Barselona i Magdeburg na prve dve pozicije u Grupi B Lige šampiona koje vode direktno u četvrtfinale.

Izabrane vesti

Blistao je hrvatski reprezentativac Tin Lučin koji je postigao osam golova, dok je Đerđ Fazekaš pogodio sedam puta. Marsel Jastrezebski je imao osam intervencija. Francusko levo krilo Igo Deska sa osam pogodaka je bio najbolji kod gostiju, dok je Sergej Kosorotov postigao šest. Srpski reprezentativac Dragan Pešmalbek pogodio je dva puta mrežu poljskog vicešampiona iz pet pokušaja. Rodrigo Korales je sakupio samo šest odbrana, a Ignasio Bioska samo dve.

Zagreb je ostvario prvu pobedu ove sezone na gostovanjima. Dobio je makedonskog šampiona Eurofarm Pelister u Bitolju sa 23:22 i pretekao norveški Kolstad na mestu koje vodu u nokaut fazu evroelite.

Srpski reprezentativci nisu imali svoj dan. Miloš Kos je bi sjajan u poslednje vreme, čovek odluke za hrvatskog šampiona, ali je ovog puta bio slabiji. Samo jedan gol iz šest pokušaja za momka iz Kozarske Dubice. Kod domaćina, Uroš Borzaš je pogodio jednom iz pet šuteva, a Bogdan Radivojević takođe jednom iz tri pokušaja. Goste su do trijumfa vodili Luka Lovre Klarica sa pet golova, dok je Aleks Kavčić četiri puta zatresao mrežu rivala. Junak utakmice bio je čudesni golman Matej Mandić sa čak 19 odbrana (skoro 50 odsto uspešnosti).

Kod makedonskog šampiona, pojačanje iz Veclara Filip Kuzmanovski bio je ubedljivo najbolji sa osam golova, dok je Pavle Petrović postigao četiti. Odličan je bio alžirski čuvar mreže Kalifa Gedban sa 14 intervencija.

U derbiju kola Pari Sen Žermen je prekinuo lošu seriju pobedom nad Olborgom u Danskoj sa 32:30. Bekovi Eloim Prandi sa šest i Luk Stejns sa pet pogodaka su bili najraspoloženiji, dok je najefikasniji igrač utakmice bio domaći rukometaš Lukas Nilson sa 10 golova.

Barselona je ostavila Celje na nuli za 2023. godini. Katalonci su lako slavili u Blaugrani sa 39:30, a devet golova delo je Francuza Melvina Ričardsona. Tim Cokan je dao osam pogodaka za tim Alema Toskića, dok je juniorski reprezentativac Srbije Vukašin Antonijević postigao dva gola. Šampion Evrope, Magdeburg, prošetao se u Portu, rutinski dobio Zmajeve sa 40:31. Blistali su Islanđani Omar Ingi Magnuson sa osam i Janus Dadi Smarason sa sedam golova. Osam puta mrežu portugalskog prvaka je zatresao i Tim Hornke.

Poslednja četiri kola grupne faze Lige šampiona igraju se u februaru i martu naredne godine, posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

LIGA ŠAMPIONA – 10. KOLO

GRUPA A

Sreda

Kil – Kolstad 26:25 (15:12)

Seged – Kjelce 26:25 (15:11)

Četvrtak

Olborg - Pari Sen Žermen 30:32 (15:15)

Eurofarm Pelister - Zagreb 22:23 (10:13)

GRUPA B

Sreda

Monpelje – GOG Gudme 36:25 (16:13)

Četvrtak

Barselona - Celje 39:30 (21:13)

Porto - Magdeburg 31:40 (16:19)

Visla Plock - Vesprem 37:30 (18:11)



tagovi

VespremEHF Liga šampionaMiloš KosUroš BorzašRK PelisterRK ZagrebBogdan Radivojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara