Damar Hamlin (©Reuters)
Damar Hamlin (©Reuters)

Demar Hemlin se probudio i prvo pitao: Da li smo pobedili?

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.01.23. | 05:09

Dobre vesti iz Sjedinjenih Američkih Država

Tri dana nakon uznemirujuće scene tokom duela Sinsinati - Bafalo, iz SAD stižu dobre vesti. Igrač američkog fudbala Demar Hemlin probudio se iz kome i komunicira sa doktorima. Trenutno tako što im piše na papiru, jer još ne može da govori zbog intubacije koja mu olakšava disanje, ali najvažnije je da se 24-godišnji sportista iz Pensilvanije oporavlja.

Prvo što je sejfti Bafalo Bilsa pitao lekare bilo je: "Da li smo pobedili?".

Izabrane vesti

"Jesmo, ti si pobedio u utakmici života", odgovorili su mu doktori, koji su se potom uživo obratili javnosti i preneli radosnu vest.

Hemlin je tokom pomenutog meča doživeo srčani udar na terenu. Odmah mu je ukazana lekarska pomoć, ali je u kritičnom stanju prevezen u bolnicu. Neizvesnost je, srećom prošla. Pre obraćanja doktora Bafalo je saopštio da je stanje njihovog igrača značajno bolje, da nema nervnih oštećenja i da se pluća oporavljaju. Zatim je bolnica izdala saopštenje da Hemlin pomera ruke i noge, a onda je i stigla vest da je počeo da komunicira.

NFL je saopštio da duel Sinsinatija i Bafala, koji je prekinut u prvoj četvrtini, definitivno neće biti nastavljen. S obzirom na to da bi zbog otkazivanja ovog meča moglo da dođe do nepravilnosti u borbi za plej-of, predstavnici klubova i rukovodstva lige održaće sastanak na kom će biti razmotreni svi scenariji i izabrane opcije da se te nepravilnosti ublaže. Navodi se i da nijedan klub neće biti promovisan u plej-of niti eliminisan iz istog zbog otkazivanja ovog meča.



tagovi

NFLNFL ligaBafalo Bilsamerički fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara