Detalj sa meča Šabac - Crvena zvezda (©VK Šabac)
Detalj sa meča Šabac - Crvena zvezda (©VK Šabac)

Derbi četvrtfinala Kupa Evrope: Šabac u Budimpešti udara na srpsku koloniju

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.01.23. | 14:09

Vašaš je prvi favorit za titulu, predvodi ga Slobodan Nikić, a boje mađarskog kluba brane Branislav Mitrović, Sava Ranđelović, Draško Brguljan, Ivan Nagaev...

Ulaskom u četvrtfinale Kupa Evrope ispisao je Šabac istoriju, nikada ranije nije dogurao do najboljih osam na međunarodnoj sceni. Eliminisao je Barselonu, na Iberijskom poluostrvu sačuvao je prednost stečenu u gradu na Savi, i na žrebu izvukao prvog favorita za titulu - Vašaš (18.30). 

Pokušaće Šabac da uradi ono što Crvena zvezda nije uspela, da u Budimpešti zabeleži što bolji rezultat - i minimalan poraz igrao bi srpskom predstavniku - i da na svom bazenu napadne polufinale. Vašaš je pravljen za Ligu šampiona, za odlazak na završni turnir, ali je u plej-ofu udario na Brešu, koja je dve godine uzastopce bila polufinalista elitnog takmičenja, preselio se u Kup Evrope i do sada igrao bez greške. 

Izabrane vesti

Mađare predvodi Slobodan Nikić i nije jedini Srbin u mađarskom klubu. Za Vašaš nastupaju i dugogodišnji srpski reprezentativci Sava Ranđelović i Branislav Mitrović. Nosioci su igre dvostrukog evropskog prvaka, uz crnogorskog asa Draška Brguljana i ruskog vaterpoliste Ivana Nagaeva

Vašaš ima i jaku domaću bazu, boje mađarskog kluba brane i reprezentativci Tamaš Mezei i Akoš Konarik, kao i Balaž Erdelji. Fenomenalno je Vašaš igrao u prvom delu sezone, ali je počeo da pada posle praznične pauze. Izgubio je u derbiju sa Ferencvarošem - šampion Mađarske večeras u Budimpešti dočekuje Novi Beograd - a kiksnuo je protiv Honveda, i skliznuo na četvrtu poziciju u prvenstvu. 

Ne nalaze se ni Vašaš, ali ni Šabac, jer je tim Nemanje Ličanina na tri utakmice u regionalnoj ligi prethodne sedmice sakupio jedan bod i predstoji mu borba za opstanak. 

“Važno je da ne dozvolimo njihovo odvajanje na startu. Nismo ni mi, ni oni u odličnoj formi, te verujem da ima prostora za iznenađenje, ali samo ukoliko odigramo kako možemo, bez grešaka i slabosti ispoljenih na turniru regionalne lige. Nismo bili kompletni, problemi sa povredama, virusom i sve to je prouzrokovalo da ne ostvarimo više, ali je sada fokus na Vašašu”, rekao je Kristijan Šulc za Glas Podrinja

(1.20) Vašaš (9.00) Šabac (6.75)

Pokušaće šabački Delfini da ostanu neporaženi, ali i tesan poraz bi im igrao, pošto Vašaš slabije partije pruža na strani. Crvena zvezda se iz Budimpešte vratila sa pet golova zaostatka, nadoknadila je četiri u Beogradu. Malo je crveno-belima nedostajalo da naprave čudo. 

Šapčanima će najvažnije biti da imaju aktivan rezultat pred revanš. 

“Izuzetan tim, sklapan za finalni turnir Lige šampiona. Ipak imaju neke slabosti koje su ih koštale poraza u plej-of u kvalifikacija. Naš zadatak je da ih iskoristimo, primoravajući domaćina da čini greške. Važno je da imamo aktivan rezultat pred revanš”, uveren je Mihailo Repanović.

LEN KUP EVROPE - ČETVRTFINALE (PRVA UTAKMICA)

Sreda

18.30: (1.20) Vašaš (9.00) Šabac (6.75)

19.00: (1.35) Panionios (8.00) Oradea (4.50)

19.00: (2.55) Solnok (6.50) Trst (1.85)

20.00: (2.40) Turkoan (6.25) Savona (1.95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

LEN Kup EvropeVK ŠabacVašašSlobodan NikićSava RanđelovićBranislav MitrovićDraško BrguljanIvan Nagaev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara