Detalj sa utakmice Skandići - Ezačibaši (©CEV)
Detalj sa utakmice Skandići - Ezačibaši (©CEV)

Derbi dana dobila Maja! Tijana gurala Ezačibaši, ali ovog puta bez uspeha

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.11.23. | 22:15

Skandići večeras slavio protiv turskog predstavnika - 3:1

Izašla je Maja Ognjenović na teren protiv bivšeg kluba, nekadašnjeg trenera i saigračica iz reprezentacije - i pobedila!

Italijanski Skandići je na domaćem terenu posle zanimljive borbe u četiri seta naneo prvi poraz turskom Ezačibašiju - 3:1 (25:14, 25:27, 27:25, 25:23).

Izabrane vesti

Tijana Bošković i Jovana Stevanović ovog puta su morale da čestitaju kapitenu naše reprezentacije, jer je bila deo definitivno boljeg tima večeras u Firenci.

Posebno dominantan Skandići je bio u prvom setu - gotovo je počistio ekipu Ferhata Akbaša sa terena... U naredna tri seta Tijana Bošković se pobrinula da se vodi velika bitka i da pitanje pobednika sve vreme bude sasvim otvoreno.

Posle loše odigranog prvog seta kompletne ekipe iz Istanbula, Boškovićeva je u drugom setu preuzela stvari u svoje ruke, postigla devet poena i donela izjednačenje.

U nastavku je imala žestok obračun sa Ekatarinom Antropovom. Igrale su obe sjajno, publika je mogla da uživa kako u okršaju dva dominantna korektora, tako i u celokupnom ambijentu.

Skandići je kad je bilo najpotrebnije bio koncentrisaniji i sigurniji, a Ezačibaši je skupo prokockao šanse u finišu trećeg seta. Vodio je 24:22, pa onda i 25:24, ali set lopte nije iskoristio. Italijanke su preokrenule i uzele taj čin, a onda za nijansu lakše osvojile i naredni.

Tijana Bošković je zabeležila 28 poena u poraženom sastavu. Hande Baladin je stala na 11, dok je Jovana Stevanović imala pet. Na drugoj strani Ekatarina Antropova je zabeležila 32. Maja Ognjenović je na svom kontu imala dva.

Na polovini ligaškog dela Skandići je prvi u grupi B sa učinkom 3-0, Ezačibaši je na drugom mestu (2-1), Marica na trećem (1-2), a na dnu je Vašaš.

CEV LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE

GRUPA B

Skandići - Ezačibaši 3:1

Vašaš - Marica Plovdiv 2:3



tagovi

Tijana BoškovićMaja OgnjenovićCEV Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara