Uroš Kojadinović i Ivan Mićić (©Starsport)
Uroš Kojadinović i Ivan Mićić (©Starsport)

Derbi na Banjici: Partizanu ključni meč za “kotu 3”

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.03.24. | 11:52

Super rukometna liga Srbije: Crno-beli žele danas (18.00, Arena Sport 3) revanš Metaloplastici za poraz u prvom delu sezone

Tri kola pre kraja Super rukometne lige Srbije, Vojvodina je na pragu pol-pozicije pred plej-of. Metaloplastika je i matematički sigurno druga, dok će najveće borba u narednih 180 minuta da se vodi za “kotu 3”, a kandidati su Partizan i Dinamo iz Pančeva.

Crno-beli su u usponu forme. Četa Đorđa Ćirkovića igra sve bolje, u sredu je posle drame u Pančevu izboreno finale Kupa Srbije sa Vojvodinom narednog meseca, a vicešeampion danas (18.00, Arena Sport 3) čeka na Banjici Metaloplastiku u derbiju 19. kola.

Izabrane vesti

Tim Vladana Matića ima samo teoretske šanse da prestigne Novosađane (Voši potrebne dve pobede u preostala tri kola), dok je Partizanu ovo jedan od bitnih mečeva kako bi ostali na trećem mestu i izbegli Vojvodnu u polufinalu plej-ofa.

18.00: (1,95) Partizan (8,00) Metaloplastika (2,15)

Crno-beli su se plasirali u finale Kupa prof. dr Branislava Pokrajca, prvi put posle 11 godina pauze. Junak pobede crno-belih bio je pivot Ivan Mićić, koji je bio precizan sa linije sedam metara u odlučujućoj penal seriji protiv Dinama.

Utisak je da smo u polufinalu Kupa mlako otvorili utakmicu, sa puno grešaka, kako u napadu, tako i u odbrani. Uspeli smo da nadomestimo razliku i završimo poluvreme nerešenim rezultatom, a onda smo u nastavku zaigrali dosta bolje u oba pravca i održavali prednost od 3-4 gola tokom većeg dela druge deonice. Međutim, došlo je do nekog neobjašnjivog pada u našoj igri, što nas je dovelo do toga da jurimo rezultat na minut do kraja. Na našu sreću uspeli smo da izjednačimo i u penal seriji bili smo mirnije ruke. Izuzetno nam je drago da smo uspeli da izborimo finale posle 11 godina posta i stignemo na korak do željenog trofeja. Siguran sam da ćemo u finalu u Novom Sadu dati sve od sebe da taj trofej i osvojimo”, rekao je pivotmen Partizana za klupski sajt.

U prvom delu sezone je Metaloplastika u Šapcu pobedila Partizan sa 35:30. Ako ostane na trećoj poziciji, crno-beli bi u borbi za finale plej-ofa igrali verovatno opet sa timom Vladana Matića kao i prošle sezone.

"Ulazimo u tu utakmicu puni elana, nošeni pobedom u Kupu. Metaloplastika nam je nanela poraz u jesenjem delu sezone i želimo da im se revanširamo i tako učvrstimo treću poziciju na tabeli pred početak plej-ofa. Neće biti lako jer je u pitanju odlična ekipa, ali i mi smo, i zato ne sumnjam u veliku borbenost i požrtvovanost svog tima, kao ni u krajnji pozitivan ishod. Smatram da su, pored čvrste odbrane, naši fenomenalni golmani ti koji će dati dodatnu prevagu u ovom duelu“, zaključio je Mićić.

Ulaz na Banjici je besplatan.

Sve utakmice domaćeg šampionata možete da gledate i na Youtube kanalu Super rukometne lige Srbije.

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE – 20. KOLO

Petak

Crvena zvezda – Dubočica 29:25 (15:11)

Subota

16.00: (1,30) Obilić (9,00) Vranje (4,40)

18.00: (1,02) Dinamo Pančevo (23,0) Ub (19,0)

18.00: (1,95) Partizan (8,00) Metaloplastika (2,15)

18.00: Vojvodina – Jugović

Nedelja

18.00: Radnički Kragujevac – Proleter

***kvote su podložne promenama



tagovi

RK PartizanRukometna superligaMetaloplastika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara