""
""

DINAMIT PAKIJAO: Razbio glavu Amerikancu, ali žrtve tajfuna nije zaboravio (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 24.11.13. | 13:27

Filipinac se trijumfalno vratio u ring, u borbi za titulu svetskog prvaka dobio Brendona Riosa na poene

Filipinska bokserska legenda Mani Pakijao vratio se trijumfalno na ring, pošto je u borbi za titulu svetskog prvaka u velter kategoriji pobedio na poene Amerikanca Brendona Riosa.

Pakijao je pred oko 13.000 gledalaca očitao pravu lekciju neiskusnom Riosu, koga je tokom čitavog meča terorisao eksplozivnim udarcima u telo i glavu.

Izabrane vesti

Rios je već u prvoj rundi bio sateran u konopce, ali sudija nije smatrao da se radi o nokdaunu, već da se američki bokser okliznuo.

Filipinski bokser je u šestoj rundi jednim oštrim udarcem zasekao protivnikovu levu arkadu i već tada je bilo samo pitanje vremena kada će pasti nokaut. Pakijao je, ipak, izabrao taktiku sistematskih udaraca i prednost dugih ruku, kojima je na kraju došao do ubedljive pobede.
"Uopšte se ovde ne radi o mom povratku, već o povratku morala filipinskog naroda nakon prirodne katastrofe koja ga je nedavno zadesila", rekao je Pakijao posle meča, aludirajući na činjenicu da je supertajfun Hajan sredinom novembra na Filipinima odneo više hiljada života.

(FOTO: Action images)


tagovi

boksFilipini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara