Mladen Šotić u prvom meču sa Dinamom na Banjici (©srl.rs)
Mladen Šotić u prvom meču sa Dinamom na Banjici (©srl.rs)

Dinamo oslabljen, Marjanović sa crno-belima napada bivši klub

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.03.24. | 13:22

Super rukometna liga Srbije: Derbi za treće mesto u Pančevu (18.00). Partizan želi revanš za poraz na Banjici

Srpski šampion Vojvodina će 99 odsto da bude lider u ligaškom dela rukometnog šampionata Srbije, dok je Metaloplastika sigurno druga pred plej-of. Za treće mesto se bore Dinamo i Partizan. Pančevci imaju bod više pet mečeva do kraja prvog dela sezone.

Tim Dragana Markovića je ostao prethodne dve nedelje bez dvojice veterana, golmana Nemanje Marjanovića koji je stigao upravo u Partizan i iskusnog levog beka, defanzivnog specijalistu, Duška Čelicu koji je pojačao Vranje. Uz to, tešku povredu kolena je doživeo juniorski reprezentativac, mladi Veljko Čabrilo. Operisan je pre nekoliko dana i čeka ga pauza do verovatno kraja godine.

Izabrane vesti

Pančevci bi za ovaj duel mogli da računaju na iskusnog levog beka Milana Pavlovića koji je preskočio nekoliko utakmica zbog povrede. Iako Dinamo igra na svom terenu, čini se da ulogu favorita ima tim Đorđa Ćirkovića.

18.00: (1,85) Dinamo Pančevo (8,00) Partizan (2,30)

Debi za Partizan imaće golman Marjanović koji je do pre pet-šest dana bio na golu Pančevaca. Partizan je pobedio prošle nedelje Radnički na Banjici, posle poraza od Vojvodine i samo remija sa Crvenom zvezdom u Šumicama.

Dinamo trenutno ima problem sa igračkim kadrom i trebalo bi da iskoristimo priliku i osvojimo dva boda. Najvažnije je da dobro otvorimo utakmicu i budemo motivisani od prvog minuta. Mislim da smo mnogo kvalitetniji u odnosu na prvi deo sezone, kada su nas Pančevci savladali na Banjici. Konačno smo svi zdravi i fokusirani na to da obezbedimo što bolju poziciju pred plej-of”, reklo je desno krilo Partizana Nemanja Jović.

Kod crno-belh najviše se očekuje od najboljeg igrača lige, reprezentativca Srbije Uroša Kojadinovića. Nikola Kovačević je u odličnoj formi, a sve je bolji iskusni Nemanja Obradović, zimsko pojačanje iz mađarske Tatabanje.

Prenos meča iz Pančeva, Dinamo - Partizan, možete da gledate na You Tube kanalu Super rukometne lige Srbije.

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE – 18. KOLO

Petak

Crvena zvezda – Metaloplastika 25:28 (10:13)

Vojvodina – Proleter 38:27 (18:12)

Subota

18.00: (1,85) Dinamo Pančevo (8,00) Partizan (2,30)

18.00: (1,15) Radnički Kragujevac (12,0) Ub (6,75)

19.00: (3,15) Vranje (8,50) Jugović (1,50)

Nedelja

17.00: Obilić – Dubočica



tagovi

RK Dinamo PančevoRK PartizanRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara