Dejan Milosavljev i Žikica Milosavljević (©MN Press)
Dejan Milosavljev i Žikica Milosavljević (©MN Press)

Dobre vesti iz tabora Orlova: Milosavljev spreman za SP

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.01.23. | 07:23

Sjajni golman Fuksea iz Berlina biće u sastavu tima Tonija Đerona. Pregledi u Berlinu pokazali da se popularni Banda oporavio

Posle velike pobede nad Švedskom u prijateljskom meču u Halmštadu još dobrih vest iz tabora Orlova. Jedan od najboljih golmana današnjice Dejan Milosavljev oporavio se od povrede i biće u konkurenciji za Svetsko prvensto koje kreće u sredu, odnosno za Srbiju u petak mečom sa Alžirom u prvom kolu Grupe E u Katovicama.

Milosavljev nije bio u konkuenciji za dvomeč sa šampionom Evrope, a trenirao je individualno u Staroj Pazovi na početku priprema. U ponedeljak je bio na lekarskim pregledima u Berlinu. Kako je saopštio RSS, vesti su povoljne, uskoro će golman lidera Bundeslige, Fuksea, da se pridruži saigračima u Katovicama i staviće se na raspolaganju selektoru Đeroni.

Izabrane vesti

"Medicinski tim muške seniorske reprezentacije intenzivno je radio na oporavku Milosavljeva prethodnih dvaedeestak dana, čime je stanje drastično poboljšano u odnosu na početnu situaciju s povredom. Dejan Milosavljev nestrpljivo iščekuje povratak u redove nacionalnog tima i učešće na Svetskom prvenstvu“, stoji u saopštenju RSS-a.

Odličan posao u dvomeču sa Šveđanina obavio je Vladimir Cupara koji je pokazao da je u odličnoj formi. Sa Milosavljevim imaćemo sjajan golmanski tandem na šampionatu, jedan od najboljih na svetu i nema sumnje da će čuvari mreže biti snaga Srbije. Osim dvojice asova Fuksea iz Berlia i Vesprema, tu je i Milan Bomaštar, od leta čuvar mreže francuskog Šartra.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE SRBIJA BITI ŠAMPION SVETA U RUKOMETU JE 40,0. DANSKA JE PRVI FAVORIT (2,20).

Nekadašnji golman Partizana i Vardara nije branio na prethodna dva velika takmičenja, Evropska prvenstva 2020. i 2022. zbog povrede i korone. Strepeli smo do poslednjeg trenutka, ali je uspeo da se oporavi i spremno dočeka izazov u Katovicama. Očekuje se da ga postupno Đerona uvodi u igru, pa će na početku prvenstva veći teret da bude na Cuparinim plećima.

Orlovi će igrati prvu fazu takmičenja u Katovicama, a protivnici su Alžir (petak, 13. januar), Nemačka (nedelja, 15. januar) i Katar (utorak, 17. januar). Najbolje tri selekcije idu u narednu rundu, a potencijali rivali su Norveška, Makedonija, Holandija i Argentina. Po dve ekipe iz novoformiranih grupa izboriće plasman u četvrtfinale i kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.



tagovi

Dejan Milosavljevrukometni savez srbijeRukometna reprezentacija SrbijeSvetsko prvenstvo u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara