Dočekaše ga! Rusi zlatni posle 26 godina

Vreme čitanja: 1min | ned. 25.02.18. | 10:17

U produžetku finala ZOI savladana Nemačka

Dočekaše Rusi zlato. Hokejaši najveće države planete pobednici su turnira na Zimskim olimpijskim igrama u Pjončangu. Samo, nije moglo bez drame, pa su se na najviši stepenik pobedničkog postolja popeli posle produžetka u kome su na led bacili najprijatnije iznenađenje igara u Južnoj Koreji, selekciju Nemačke - 4:3 (1:0, 0:1, 2:2, 1:0).

Junak trijumfa je Kiril Kaprizov, trenutno član moskovskog CSKA, koji je u desetom minutu dodatnog perioda iskoristio igrača više i pogotkom doneo selekciji Olega Žnaroka zlato čenao od 1992. i Igara u Albervilu.

Izabrane vesti

Kaprizov je osim tog „zlatnog“ pogotka upisao i tri asistencije, a sjajan je bio i Nikta Gusev, pošto je dva gola dao i dva namestio, s tim da je imao jednu od ključnih uloga s obzirom da je 55 sekundi pre kraja izborio produžetke.

Sve do tog završnog minuta trećeg perioda činilo se da su Nemci sposobni da naprave senzaciju. Mada, i ovako Nemačka je napravila ogroman rezultat, najbolji u istoriji takmičenja na ZOI. Prethodno su mogli da se podiče bronzom iz 1976.

Rusi su pak osvojili deveto zlato na Zimksim olimpijskim igrama. Doduše, ovo je osvojeno pod neutralnom zastavom, jer im usled poznatog doping skandala nije dozvoljeno da se takmiče pod imenom matične države.

No, zlato je zlato.

(FOTO: Action images)


tagovi

hokejhokej na leduzimske olimpijske igre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara