Stefan Dodić i Marko Milosavljević (©Starsport, ©Reuters)
Stefan Dodić i Marko Milosavljević (©Starsport, ©Reuters)

Dodić van terena još mesec i po, Milosavljević osam nedelja u autu

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.03.24. | 08:43

Povreda srpskih reprezentativaca pred prvi Rojevićev ispit protiv Poljske ovog meseca u EHF nedelji

Situacija sa Stefanom Dodićem je i dalje neizvesna. Odigrao je jedan meč za Vojvodinu protiv Crvene zvezde u četvrtfinalu rukometnog Kupa Srbije. “Plesao” je po terenu, delio asistencije iza leđa, proigravao pivotmene, krila, razigravao bekove... Pokazao je za pola sata raskošan talenat i najavio velika dela u crveno-belom dresu srpskog šampiona. Pred meč sa Partizanom se povredio, u pitanju je mišić.

Pre 20-ak dana je direktor Vojvodine Darko Jevtić najavio da će Vranjanac brzo na teren, ali… Nema ga i dalje, povreda nije sanirana.

Izabrane vesti

Gostujući u redakciji Sportskog žurnala, novi selektor Srbije Boris Rojević rekao je da lucidnog srednjeg beka čeka još mesec i po pauze.

Tako su rekli lekari, međutim, nema stoprocentne garancije. Moramo da verujemo u njegov oporavak. Tražimo najbolje lekare, ljude koji mogu da pomognu. To dete mi je priraslo srcu i mislim da je ekstra talentovan i lepota ga je gledati kako pleše na terenu. Nadam se da će uskoro da bude u dresu Vojvodine, ali i u reprezentaciji”, rekao je Rojević.

Nažalost, za mečeve sa Poljskom u EHF nedelji ovog meseca Rojević neće moći da računa na novog rukometaša Nanta Marka Milosavljevića. On se povredio i prve prognoze su da levog beka čeka osam nedelja pauze.

Povredu ima i desni bek Kriens Lucerna Miloš Orbović, dok zbog porodičnih problema u prijateljskim mečevima sa Poljskom novi selektor Orlova neće moći da računa ni na iskusnog pivotmena Fukse Berlina Mijajla Marsenića. Neizvesno je učešće Vukašina Vorkapića, desnog krila Vojvodine, koji je povredio lakat u meča sa Partizanom prošlog meseca.



tagovi

Marko MilosavljevićStefan DodićRukometna reprezentacija SrbijeBoris Rojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara