Alvaro Granados (©Starsport)
Alvaro Granados (©Starsport)

Dolazi iz Barselone, navija za Real, ali samo sad za Partizan

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.04.23. | 09:54

Alvaro Granados će u utorak, verovatno, biti jedan od malobrojnih Španaca na tribinama Arene, ako ne i jedini

Dva brejka napravio je Partizan Mozzart Bet u Madridu, pobeda ga deli od odlaska na Fajnal-for Evrolige u Kaunasu, a zbog podviga u Španiji, ali i opšte tuče što je obeležila drugu utakmicu četvrtfinalne serije, bruji košarkaški svet o duelima crno-belih i Reala. I ne samo košarkaški, već generalno sportski.

Košarkaška groznica trese Beograd i Srbiju, pa tako ni stranci koji igraju u njoj nisu imuni na sve što se dešava. Alvaro Granados prvi je španski vaterpolista u nekom srpskom klubu, prošlog leta je potpisao za Novi Beograd, a iako je rođen u Terasi, gradiću koji je praktično predgrađe Barselone, nije navijač katalonskog kluba, nego – Real Madrida.

Izabrane vesti

Ubojiti šuter osetio je kakvu atmosferu prave Grobari i izvesno neće propustiti da bude deo novog spektakla u Areni. Ponovo će na tribinama biti preko 20.000 duša, a Alvaro Granados će u utorak, verovatno, biti jedna od malobrojnih Španaca na njima, ako ne i jedini.

“Veoma bih voleo da odem na treću utakmicu u Beogradu i mislim da ću biti u prilici, jer taj dan nećemo imati meč. Atmosfera će biti neverovatna, znam to, jer sam pre nekoliko nedelja bio protiv Panatinaikosa u Areni i to je jedno od mojih lepših sportskih iskustava”, počeo je razgovor Alvaro Granados za Mozzart Sport.

Alvara Granadosa je Milan Aleksić “otrovao” Partizanom i “navukao” ga da dolazi na utakmice. Duško Pijetlović u pauzama između treninga i utakmica “pojačava dozu”, pa nije iznenađenje što Katalonac sa nestrpljenjem iščekuje novi okršaj crno-belih i Madriđana.

“U Srbiji svi pričaju o košarci, Evroliga je nezaobilazna tema, pa tako i kod nas u timu. Pričali smo o utakmicama između Reala i Partizana. Duško je veliki, veliki navijač Partizana i ide na utakmice. Takođe sam dobar prijatelj sa Mićom Aleksićem još iz dana kada smo igrali u Barseloneti, družimo se i u Beogradu. I on, kao i Duško, dosta prati košarku”.

Alvaro Granados (©MN Press)Alvaro Granados (©MN Press)

Ipak, proslavljeni srpski vaterpolisti nisu skroz naskroz uspeli da prevedu Alvara Granadosa na crno-belu stranu. Španski reprezentativac odmalena navija za Real Madrid, ljubav prem Kraljevskom klubu usadili su mu otac i brat. Nada se da će Blankosi, za početak, uspeti da ostvare jednu pobedu i iskoriste to što u utorak neće igrati Matijas Lesor, kao i Kevin Panter, kome je Evroliga odrezala dve utakmice kazne.

Real Madrid, će takođe, biti oslabljen neigranjem Gabrijela Deka u trećoj utakmici serije, a izgubljen je i Geršon Jabusele, koga je Evroliga za rvački zahvat sankcionisala sa pet utakmica neigranja. Ispratio je osvajač zlatne medalje sa Crvenom furijom na prethodnom Svetskom prvenstvu dešavanja iz Madrida i ne podržava sve što se desilo.

“Otišle su ružne slike u svet, nije mi drago to što se desilo, ali takvih stvari ima u sportu. Jednostavno se dešavaju. Nisam zaluđenik za košarku, volim da pogledam i ispratim šta se dešava… Ali, ne pratim sve pomno. Ako odem na utakmicu, znam da ću biti verovatno jedina ili jedna od retkih osoba koja će podržavati Real. Doduše, tiho”, kaže Katalonac i diplomatski dodaje kroz smeh:

“Malo ću navijati i Partizan, jer ću kupiti kartu i otići njegovu utakmicu”.

Iako je Španac, ne vodi se onom “navijaću za španski klub u Evropi”. Bitnije mu je rivalstvo i navijački aspekt, zbog toga će, ukoliko Partizan eliminiše Real i na Fajnal-foru Evrolige ukrsti koplja sa Barselonom, navijati za – crno-bele.

Svario bi i poraz Real Madrida, samo da Barselona ne osvoji Evroligu.

“Kada bih morao da biram, definitivno je bolji ishod da Partizan dobije Real, nego da Barselona osvoji Evroligu. Ako Partizan prođe Real, navijaću za njega protiv Barselone u polufinalu. Ipak, i dalje se nadam da će Real okrenuti u seriji i otići na Fajnal-for. Biće teško, ali je moguće”, zaključio je Alvaro Granados.



tagovi

Alvaro GranadosKK PartizanPartizan Mozzart BetKK Real MadridEvroligaFajnal for EvroligeVK Novi Beograd

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara