Uroš Kovačević (©CEV)
Uroš Kovačević (©CEV)

Dominacija Uroša Kovačevića: Dve utakmice Lige šampiona - dve MVP nagrade

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.11.22. | 10:22

Srpski reprezentativac predvodio Vartu do dva trijumfa u elitnom takmičenju

Start kakav su samo odbojkaši Aluron Varte mogli da požele. Debitantsku sezonu u Ligi šampiona poljski tim je započeo sa dva trijumfa pa sada sedi na vrhu tabele Grupe B sa maksimalnih šest bodova. Najzaslužniji za sjajan početak je srpski reprezentativac Uroš Kovačević.

Prvi set u elitnom takmičenju je dao lažnu sliku o formi našeg primača servisa. Imao je protiv Halkbanka iz Ankare prolaz u napadu 11-1. Ali brzo se razbudio, namestio šaku i počeo da osvaja poene iz različitih pozicija. Prvi čin je njegov tim izgubio, a onda je dobio naredna tri i slavio veliku pobedu. On je bio najefikasniji akter sa 26 poena.

Izabrane vesti

Posle utakmice uručena mu je MVP nagrada, koja se dodeljuje na svakom meču Lige šampiona.

Sa istom slikom završen je i naredni duel poljskog tima. Ovog puta protivnik je bio bugarski Hebar, a upisana je pobeda istim rezultatom - 3:1. Uroš je ponovo bio u centru pažnje. Videlo se koliko mu prija povratak u Ligu šampiona i nadigravanje sa najboljim evropskim ekipama.

Skupio je čak 30 poena - od toga 26 iz napada, tri iz bloka i jedan sa servis linije. U napadu je dobio 49 lopti, a 26 je prošao - 53 odsto.

Uroš Kovačević sa priznanjem (CEV)Uroš Kovačević sa priznanjem (CEV)

U narednom kolu Aluron Vartu čeka zanimljiv okršaj sa Berlinom, na kome će imati priliku da se učvrsti na prvoj poziciji. Nemački tim je do sada ostvario po jednu pobedu i poraz.

Podsetimo, Uroš nije jedini srpski igrač koji je ove sezone u Ligi šampiona završavao utakmicu sa MVP priznanjem u rukama. Nagrada je u prvom kolu završila kod Aleksandra Nedeljkovića - srednjeg blokera Fridrihshafena. U pobedi protiv Monpeljea upisao je 13 poena, od toga čak šest iz bloka. Imao je šest uspešnih napada i jedan as.

U nastavku se očekuje još sjajnih partija od srpskih igrača. Ako ne računamo odbojkaše Vojvodine, Srbija ima još sedmoricu predstavnika u najjačem klupskom evropskom takmičenju. Srećko Lisinac i Marko Podraščanin su sa Trentinom već zabeležili dve pobede, baš kao i Uroš Kovačević sa Vartom. Dva trijumfa ima i tandem Fridrihshafena Aleksandar Nedeljković - Nikola Peković, dok je na skoru 1-1 ACH Volej za koji igraju Vuk Todorović i Nemanja Mašulović.


tagovi

CEV Liga šampionaUroš KovačevićOK Aluron Varta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara