Ivana Vuleta i Zurab Datunašvili (©MN Press)
Ivana Vuleta i Zurab Datunašvili (©MN Press)

Doneo medalju Srbiji iz Tokija, u Parizu ga neće biti: Zurab Datunašvili završio karijeru

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.12.23. | 09:30

Najbolji sportista u izboru OKS iz 2022. godine odlučio da odsvira kraj

Kraj karijere Zuraba Datunašvilija! Najbolji sportista u izboru Olimpijskog komiteta Srbije iz 2022. godine odlučio je da odsvira kraj zbog zdrastvenih problema.

Na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio je bronzanu medalju, dvaput je bio svetski prvak, a jednom evropski šampion u grčko-rimskom stilu u kategoriji do 87 kilograma.

Izabrane vesti

Objavom na društvenim mrežama saopštio je svima zašto je doneo ovakvu odluku...

"Otkad znam za sebe, povećen sam rvanju. Bilo je nekih velikih pobeda, ali i mnogih razočaranja u mojoj karijeri. Sa samo 21 godinom sam se plasirao na svoje prve Olimpijske igre i ostvario san svakog sporiste. Posle OI u Tokiju, moj cilj u bile Igre u Parizu i pripremao sam se za njih. Deo javnosti je prošlog leta znao da sam imao zdravstveni problem i da mi je potrebna hitna operacija. Nažalost, usled zdravstvenih razloga, nisam u mogućnosti da se vratim u formu i zato završavam karijeru sa 32 godine", napisao je Datunašvili na društvenim mrežama.

Otkrio je i kakve planove ima za budućnost.

"Ne želim da napustim sport, iako više neću biti aktivan takmičar. Želim da iskoristim svojih 26 godina iskustva u rvanju kako bih razvijao sport u Srbiji, Gruziji i na drugim mestima. Želeo bih da se zahvalim svima koji su me podržavali i sa mnom delili radost pobede i žal neuspeha", podvukao je u objavi Datunašvili.


tagovi

Zurabi Datunašvili

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara