Bogdan Utvić i Ivan Mihajlov oči u oči (©srl.rs)
Bogdan Utvić i Ivan Mihajlov oči u oči (©srl.rs)

Drama u Kragujevcu bez pobednika: Crno-beli prokockali napad za pobedu

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.10.23. | 22:32

Super rukometna liga Srbije: Radnički i Partizan odigrali 31:31 u poslednjem meču šestog kola

Posle dugog puta na Islandu i remija sa Hafnarfjerdurom (34:34) u prvom meču drugog kola EHF kupa, rukometaši Partizana su opet odigrali neizvestan duel i opet remi – 31:31 u Kragujevcu protiv Radničkog u poslednjem meču šestog kola Super rukometne lige Srbije.

Imali su crno-beli poslednji napad za pobedu. Na pola minuta pre kraja, trener Đorđe Ćirković je uzeo tajm-aut, ali su gosti bili smušeni, Nemanja Jović sa desnog krila nije uspeo da pogodi, sviran je deveterac, a pet sekundi pre kraj šut Uroša Kojadinovića je izblokiran, pa slađi bod ostaje u Šumadiji.

Izabrane vesti

Opet je Partizan igrao u skraćenoj rotaciji, sa samo šest igrača koji su se upisali u listu strelaca. Kojadinović je tokom većeg dela meča bio dobro čuvan, duboko su na njega izlazili, čak igrali i klasičan „flaster“. Odlični su bili, osim levorukog Subotičanina, i Nemanja Peštić, Ivan Mićić i kapiten Mladen Šotić koji je opet prunudno igrao srednjeg beka i odlično se pokazao. S druge strane, kod domaćina su bili raspucani pivotmen Veljko Davidović, levi bek Petar Panić i kapiten Miloš Barudžić.

U prvih 30 minuta su crno-beli uglavom biki u vođstvu. U nastavku, Kragujevčani su preokrenuli, poveli sa 21:18, ali se brzo Partizan vratio. Igralo se poslednjih 20 minuta gol za gol. Na kraju – pravedan remi.

Kod Radničkog, nezadrživ je bio pivotmen Veljko Davidović koji je postigao osam golova, bez promašaja. Petar Panić je dao jedan manje, dok se Miloš Barudžić šest puta upisao u strelce. Golmani domaćina nisu imali svoj dan, samo četiri intervencije za Ognjena Jovanovića.

Kod Partizana, opet je dvocifren bio najbolji igrač domaćeg šampionata Uroš Kojadinović sa 13 golova, ali čak sedam sa linije sedam metara. Nemanja Peštić je pogodio šest puta, Mladen Šotić i Ivan Mićić po četiri, a Nemanja Jović tri. Dimitrije Jelić je sakupio sedam odbrana, a Ivan Mihajlov četiri.

Partizan već za tri dan očekuje revanš drugog kola EHF kupa sa islandskim Hafnarfjerdurom na Banjici.

SUPERLIGA SRBIJE – 6. KOLO

Sreda

Dinamo Pančevo - Jugović 35:33 (17:15)

Vojvodina - Metaloplastika 26:23 (16:11)

Petak

Crvena zvezda – Ub 30:28 (17:16)

Subota

Obilić – Proleter 29:29 (15:18)

Vranje – Dubočica 30:36 (19:20)

Sreda (18. oktobar)

Radnički Kragujevac - Partizan 31:31 (16:17)



tagovi

Rukometna superligaRK Radnički KragujevacRK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara