Tijana Bošković (©MN Press)
Tijana Bošković (©MN Press)

Duel za pamćenje! Tijana sa 36 poena donela pobedu Ezačibašiju, Magdalena stala na 37

Vreme čitanja: 3min | uto. 17.10.23. | 20:03

Tek posle pet setova rešeno je pitanje pobednika u velikom turskom derbiju

Nije se još ni zahuktalo odbojkaško prvenstvo u Turskoj, a već je publika mogla da uživa u jednom duelu koji će se definitivno pamtiti. Bio je to neverovatan obračun dva moćna korektora i dva vrhunska tima... Pobedu je odneo Ezačibaši, za koji je Tijana Bošković upisala čak 36 poena. Jedan više je imala Magdalena Stišjak, ali takav učinak ovog puta nije bio dovoljan da donese trijumf Fenerbahčeu.

Posle pet dramatičnih setova na semaforu je stajalo 3:2 za ekipu Ferhata Akbaša - 23:25, 25:23, 25:23, 18:25, 15:10.

Izabrane vesti

U ključnim trenucima odgovornost je preuzela naša reprezentativka, na svojim leđima je nosila tim do velike pobede. Blistala je u petom setu, kada se sve rešavalo. Osvojila je sedam poena u tom periodu, uz odlične procente realizacije - prošla je sedam od deset lopti (70 odsto).

Protivnica s kojom je prvi put vodila bitku u Turskoj, a vrlo dobro je poznaje od ranije - Magdalena Stišjak, nije mogla više da joj parira u taj-brejku. Isti broj lopti je poslat ka zoni u kojoj je bila Poljakinja, ali je ona samo četiri puta prošla (40 odsto). Ponestalo joj je snage u najvažnijem momentu, pa je pobeda otišla na stranu rivala.

Lavarinijeva četa je bolje otvorila ovu utakmicu. U prvom setu je Magdalena bila nezaustavljiva, pa je zahvaljujući njenom fantastičnom učinku Fenerbahče stigao do vođstva. U naredna dva Tijana je imala spreman odgovor...

Vodila se velika borba, odlučivala je jedna lopta. Tek u četvrtom je jedan tim uspeo da bude nešto ubedljiviji - Fener je napravio veću razliku i bez neizvesnosti izborio izjednačenje. U tom činu Poljakinja je postigla čak deset poena. Sve vreme je sjajno funkcionisala sa raspoloženom Bojanom Drčom.

U taj-brejku se ipak za sve pitala srpska reprezentativka. Nije niko mogao da joj parira, a na saigračicama je bilo samo da joj omoguće priliku za napad. Ona je rešetala odakle je stigla, pa pobeda nije mogla da izostane.

Završila je meč sa 36 poena, uz napad 59-33 (56 odsto). Imala je i tri asa. Aleksa Grej je zabeležila 17 (35-13 napad), a Hande Baladin deset poena (24-7 napad). Jovana Stevanović je u pobedi učestvovala sa četiri poena - dva asa i dva uspešna napada (5-2).

U poraženom sastavu Magdalena je postigla 37 (59-34, 58 odsto), a Asli Kalač i Meliha Diken 13. Arina Fedorovceva je stala na deset (33-10 napad), uz podatak da nije imala nijedan as (u prošlom kolu čak devet). Ceo meč odigrala je na poziciji dizača Bojana Drča i upisala je jedan poen.

Ezačibaši je sačuvao savršen učinak 2-0, dok je Fener sad na skoru 1-1.

PRVENSTVO TURSKE ZA ODBOJKAŠICE

2. kolo

Bešiktaš - Vakifbank 2:3

Ankara Karajolari - Ankara PTT 0:3

Kuzejboru - Turkiš Erlajnz 3:1

Ezačibaši - Fenerbahče 3:2

Ajdin - Čukurova 1:3

Sreda

17.00: Muratpaša - Nilufer



tagovi

Tijana BoškovićJovana StevanovićEzačibašiŽOK Fenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara