Dušan Mandić i Janis Funtulis (©European Water Polo Championship 2024)
Dušan Mandić i Janis Funtulis (©European Water Polo Championship 2024)

Dušan Mandić: Što pre da se dozovemo pameti! Sve polazi od lošeg napada

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.01.24. | 17:19

“Moramo mnogo bolje, čvršće, koncentrisanije i disciplinovanije”, kaže dvostruki olimpijski šampion

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Zagreba)

Vreme prolazi, ne tradi za olimpijskog šampiona. Srbija ga nema na pretek, saterana je u ćošak i moraće mnogo bolje na Svetskom prvenstvu kako bi u novom sastavu osvojila prvu medlaju, ali da bi se plasirala na Olimpijske igre. I dalje štošta u napadu ne štima, a kada je tako protivnicima se otvara prostor da napadne nepostavljenu odbranu.

Izabrane vesti

Mađari su izbacili Srbiju iz borbe za medalje i olimpijsku vizu u Zagrebu, a Grci je poslali da igra meč za sedmo mesto sa Crnom Gorom ili Rumunijom. Ponovo su Delfini imali prednost, odradili dobro skoro tri četvrtine i – pali. Nisu bili u stanju da se nose sa Grčkom u finišu susreta.

“Imali smo priliku u jednom trenutku da odemo na tri razlike, kod rezultata 7:4. Nismo iskoristili tu situaciju, primili su gol i oni su se u potppunosti vratili. Mislim da su prvo poluvreme i treća četvrtina bili solidni, ali baš ovako da padnemo u poslednjoj četvrtini… Ne znam, pogledaći ponovo utakmicu i ja sam, da vidim kako je to bilo. U svakom slučaju Grci su zasluženo pobedili, bolji su od nas u ovom trenutku, To je činjenica”, rekao je Dušan Mandić.

Analiziraće stručni štab zajedno sa igračima, pogledaće i Dušan Mandić pojedinačno snimke kako bi video gde su i on i saigrači grešili. Kako u razigravanju, tako i u četvrtfinalnom duelu. No, ono što je dvostrukom olimpijskom šampionu jasno i bez gledanja snimka je da Srbiji fali discipline, ali i koncentracije.

“Svima nama su želje bile veće od borbe za sedmo mesto, nije nimalo lako igrati ove utakmice i naći motivaciju i snagu. Ovo je Evropsko prvenstvo, a sledeće takmičenje nam nije za deset meseci ili sledeće godine, nego za manje od dve sedmice. Ne znam… Mora mnogo bolje, mnogo čvršće, mnogo skoncentrisanije, mnogo disciplinovanije. Pre svega u napadu, iz ko koga nam kreće loša odbrana. Zbog lošeg napada smo primali golove”.

Bombarder iz Boke Kotorske misli da je krajnji čas da se svi dozovu pameti, jer nastave li ovako – neće daleko dogurati.

“Bez obrzira što je utakmica za sedmo mesto ne bih je odradio, nego bih baš onako odigrao. Imamo Dohu za dve nedelje, stvarno želim da i sutra svako da maksimum. Na Svetskom prvenstvu imamo tešku grupu, nijedna utakmica neće biti laka. Što pre se dozovemo pameti i konsolidujemo, biće nam lakše”, završio je Dušan Mandić.


tagovi

Evropsko prvenstvo u vaterpoluvaterpolo reprezentacija SrbijeDušan Mandić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara