Duško Todorović spreman za "Nindžu sa Beverli Hilsa": Želim da prevedem akciju u parter

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.10.22. | 11:26

Srpski MMA borac u Las Vegasu upisuje šesti nastup u UFC, prvi put će kraj sebe imati i glavnog trenera

U noći između subote i nedelje (01.15, TV SK Fight), mladi srpski borac i član UFC Duško Todorović će u Las Vegasu upisati šesti nastup u elitnoj MMA promociji. Protivnik će mu biti Džordan Rajt, a Todorović je veoma motivisan da upiše treću pobedu (2-3).

Nakon što je nokautirao Dekvona Taunsenda na UFC debiju (2020) imao je savršen učinak 10-0. Ipak, pretrpeo je poraz od Punahelea Sorijana (tehnički nokaut), a potom ga je i na poene dobio Gregori Rodriges. Vratio se nokautom nad Makijem Pitolom na pobedničke staze, a onda u maju "popio" lakat od Čidija Endžukanija.

Izabrane vesti

"U prethodnom meču sam poražen od Čidija. Šta da kažem… Takav je sport. Jedan udarac može da promeni čitav tok borbe. Znao sam i ranije da to može da se dogodi, ali nikada to nisam doživeo. Sad definitivno znam da je to tako. Kada osetiš na svojoj koži dosta je drugačije. Taktički je sve teklo savršeno do trenutka posle kojeg ništa više nije bilo savršeno. Izvukao sam lekciju i idem dalje. Kasnije sam gledao tu borbu i Čidijev sledeći UFC nastup bilo mi je malo krivo. Siguran sam da mogu da ga pobedim i da sam bio na tom putu, ali pošteno me je pobedio. On je imao svoju taktiku i uspeo je da je primeni", rekao je Todorović za Sport klub.

01.15: (1,50) Duško Todorović - Džordan Rajt (2,41)

Zadovoljan je pripremama pred duel sa Rajtom (2-3 u UFC).

"Sada sam već odradio dobar broj borbi, ali planiram tek da se borim. Ne bih rekao da imam manje ili više treme u odnosu na prethodne borbe. Taj doživljaj borbe pre ulaska u ‘kavez’ me ne pogađa toliko. Svaki put je isto. Zadovoljan sam što su pripreme protekle dobro i što nije bilo nikakvih povreda. Sve je prošlo dobro – i kondicija i taktika i sparinzi. U principu sam odradio dosta dobar ‘kamp’. Uvek postoje sitnije koje se vuku i muče te, ali ništa to nije razlog za brigu".

Borac rodom iz San Antonija, poznat i pod nadimkom "Nindža sa Beverli Hilsa" poput Todorovića izgubio je tri od poslednje četiri borbe. Nokautirao je Ajka Vilanuevu na debiju u elitnoj promociji, da bi ga potom porazio Hoakin Bakli. Odgovori je sa sedmim nokautom u karijeri nad Džejmijem Piketom, ali ga je onda na isti način porazio Bruno Silva, da bi predao borbu Mark Andre Barijuou minulog aprila.

"Protivnik je udarač sa karate iskustvo. Dobar je borac, a i dobar je momak, inače – upoznali smo se, normalan je. Što se tiče taktičkog dela, ja ću, kao i svaki put, tražiti borbu u parteru ako mi se ukaže prilika. To uvek želim – da prevedem akciju u parter i tu tražim završetak. Međutim, neću bežati od njega u stend-apu. Smatram da postoje elementi u udaračkom segmentu u kojima sam bolji. Videli smo šta on radi, upoznali smo njegove jače strane – pravili smo taktiku tako da ih neutrališemo što više možemo", zaključio je Todorović koji će po prvi put u svom uglu na UFC mečevima imati i glavnog trenera Jovana Milićevića.


tagovi

UFCDuško Todorovićufc mozzart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara