Sara Lozo i Maja Aleksić (©FIVB)
Sara Lozo i Maja Aleksić (©FIVB)

Dva lica Srbije: Svetske šampionke spasile tri meč lopte i sprečile veliko iznenađenje u Braziliji

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.06.23. | 04:25

Sa pobedom protiv Tajlanda, Gvidetijev tim ostaje u igri za završni turnir

Preživela je Srbija veliku dramu u Braziliji! Svetske šampionke su se vratile posle 0:2 u setovima, izjednačile na 2:2, a onda posustale u taj-brejku i dozvolile Tajlandu da prvi dođe do tri meč lopte. Međutim, trgle su se na vreme Gvidetijeve izabranice - spasile su sve tri i režirale veliki preokret - 3:2 (24:26, 22:25, 25:17, 25:12, 16:14).

Odbojkašice Srbije kao da su pretplaćene na utakmice u trajanju od pet setova. Treći put u Braziliji, peti put ukupno ove godine u Ligi nacija morale su da igraju taj-brejk. Ovog puta su uspele da dobiju taj odlučujući period i tako ostanu u igri za završni turnir. Da je rasplet bio drugačiji, fajnal-ejt bi za Srbiju bio miljama daleko.

Izabrane vesti

Sada naša reprezentacija ima skor 2-5, a u poslednjem kolu turnira u Brazilu će imati najlakši posao do sada. Igraće protiv Hrvatske, selekcije koja je debitant u ovom takmičenju. Istina, Hrvatice će duel sa svetskim šampionkama dočekati u dobrom raspoloženju jer su u prethodnom kolu zabeležile prvi trijumf ikada u Ligi nacija, savladale su maksimalnim rezultatom Koreju, ali teško da bi smele da naprave komšinicama veće probleme.

Srbija je na meču protiv Tajlanda pokazala dva potpuno različita lica. Prva dva seta je prelako prepustile protivniku, a onda je u trećem zaigrala onako kako se od te ekipe očekuje. Bile su naše devojke veoma ubedljive u naredna dva perioda igre, izgledalo je kao da je neki drugi tim istrčao na teren... Posle ubedljivo dobijenog četvrtog seta delovalo je da će u istom ritmu početi i peti, ali stale su Srpkinje kad to nije trebalo da se desi.

Dozvolile su rivalu da preuzme kontrolu u svoje ruke, prvi je Tajland stigao do meč lopti. Poveo je 14:11 i samo jedan poen je nedostajao da se maraton završi. Međutim, nisu se dale Sara Lozo i drugarice. Odigrale su odlično u završnici i zabeležile važnu pobedu i za tabelu i za svetsku listu, a i za samopouzdanje.

Najefikasnija u pobedničkom taboru bila je Lozo sa 22 poena, pratila je Bjelica sa 18. Bianka Buša je završila meč sa 15, a mlada Aleksandra Uzelac je u prvom delu utakmice osvojila 12. Jovana Stevanović je doprinela sa devet, Maja Aleksić sa osam, a Slađana Mirković sa pet poena.

LIGA NACIJA ZA ODBOJKAŠICE - DRUGI VIKEND

Subota

Srbija - Tajland 3:2

07.30: Dominikanska Republika - Kanada

11.00: Holandija - Italija

14.30: Poljska - Kina

19.00: Brazil - Nemačka

22.30: Japan - SAD



tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacija za odbojkašiceĐovani Gvideti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara