Asmir Kolašinac (MN Press)
Asmir Kolašinac (MN Press)

Dva prestupa i jedan ispravan hitac za 11. mesto: Kolašinac završio finale već posle tri pokušaja

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.03.22. | 20:32

Srpski atletičar nije uspeo da se plasira među osam najboljih u finalu Svetskog prvenstva

Aplaudirali su u istom ritmu svi gledaoci na tribinama Štark arene. Znali su koliko je Asmiru Kolašincu potrebna njihova podrška. Poslali su mu vetar u leđa, ali nisu uspeli da mu pomognu da se umeša u borbu za vodeće pozicije na Svetskom prvenstvu.

Završio je takmičenje već posle tri serije, sa najboljim hitcem od 20 metara i 64 centimetra. To je bilo dovoljno za 11. mesto na svetu.

Izabrane vesti

Čim su svi takmičari završili treću seriju prišao mu je spiker na zaletištu i pokušao da izvuče prve utiske.

U glasu je moglo da se nagovesti koliko mu je teško što je tako brzo završio finale... Nije bio posebno rečit, ali je posle nekoliko minuta pred novinarima smogao snage da kaže nešto više.

"Moram da priznam da nisam zadovoljan, pomalo sam razočaran... Osećao sam se stvarno super. Zaista sam bio spreman. Lagano sam išao u prvoj seriji. Međutim, takmičenje traje veoma dugo. To je nešto na šta ja nisam navikao. Čekao sam 30 minuta drugu seriju, adrenalin je pao. Već u naredne dve sam grešio... Nisam uspeo da realizujem šanse", rekao je Kolašinac. "Najviše mi je žao zbog publike, koja je bila sjajna. Nije bilo za medalju, vidite da su momci spremni, ali trebalo je makar da uđem među osam... Makar da je išlo preko 21 metar. Šta je tu je".

Srpski atletičar je u prvoj seriji bacio najbolji hitac, ujedno i jedini ispravni - 20,64. Posle te uvodne runde on je sa Mesudom Pezarom delio sedmu poziciju. Potom je zabeležio dva prestupa i tako izgubio sve šanse da se nađe među osam najboljih, koji su nastavili da bacaju još po tri puta.

"Ponosan sam, izuzetna je čast braniti boje naše zemlje pred domaćom publikom. Idemo dalje, dug je put pred nama, biće još takmičenja. Idem na odmor pa se spremam za SP na otvorenom i za EP u Minhenu. Malo da se emocije smire", podvukao je Kolašinac.


tagovi

Asmir KolašinacSvetsko atletsko prvenstvo u Beogradu 2022.atletikabacanje kugle

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara