Tajson Fjuri (©Reuters)
Tajson Fjuri (©Reuters)

Džošua je prošlost, Usik vraća Fjurija iz penzije za nagradu od 60.000.000

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.08.22. | 10:09

Prema pisanju britanskih medija meč bi mogao da se održi u Rijadu, dan pred početak Mundijala u Kataru

Entoni Džošua je imao snagu i mišiće, ipak ne i dovoljno znanja da bismo ga pamtili kao jednog od najvećih teškaša današnjice. Ako je i mogao da traži alibi u priči da je potcenio Endija Ruiza, za dva poraza od Oleksandra Usika nema izgovora. Ukrajinac je trenutno najbolji na planeti, barem dok se iz penzije ne vrati Tajson Fjuri, a upravo to bi moglo da se desi nakon Usikove druge pobede nad Džošuom.

Izabrane vesti

Borba sa Fjurijem je jedina koju želim. Ako se to ne desi možda se više i neću boriti. Ali verujem da će se to desiti uskoro“, rekao je 35-godišnji Usik nakon što je jednoglasnom sudijskom odlukom izborio drugu pobedu nad Džošuom.

Fjuri se još ranije penzionisao neostvarene želje da se odmeri sa Džošuom, ali nije propustio priliku da prokomentariše borbu za WBA, IFB i WBO pojaseve. Na sebi svojstven način.

Obojica su bili s..nje. Prebio bi ih zajedno iste večeri“.

Nije dugo prošlo, a ostrvski mediji su već iskopali informaciju da se o meču Usik – Fjuri već ozbiljno pregovara. Plan je da se boksuje u Saudijskoj Arabiji, dan pre otvaranja Mundijala u Kataru. Pobednik bi objedinio šampionske pojaseve u svim verzijama, jer je onaj WBC i dalje Fjurijev.

“Kralj cigana“ ima rok do petka da odluči da li će da se povuče iz penzije ili da preda titulu. Spekuliše se da bi on i mogao da se vrati u ring, ali samo ako se dobro naplati. Njegovi zastupnici traže da cela organizacija meča bude vredna negde oko 500.000.000 evra što nije realno. Ali, sasvim je realno da bude negde oko 150.000.000 evra i da Fjuri dobije između 55.000.000 i 60.000.000.

Oleksandar Usik (©Reuters)Oleksandar Usik (©Reuters)

Deluje kao odličan novac za manje od sat vremena posla, ali nemojte da zaboravite da udarci u teškoj kategoriji prave ozbiljnu štetu. Pa ipak, da su tako razmšljali ni Fjuri ni Usik ne bi bilo to što jesu.

Zainteresovani smo za organizaciju borbe za objedinjenu titulu u teškoj kategoriji. Nadamo se da će se to desiti u Rijadu“, potvrdio je princ Mohamad Abdulaziz, ministar sporta Saudijske Arabije.

Tamo mogu da plate dovoljno da se istrpe i najteži udarci...


tagovi

boksTajson FjuriOleksandr Usik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara