""
""

EVO JE - JOŠ JEDNA! Tomi i Milenko uzeli srebro!

Vreme čitanja: 1min | čet. 18.08.16. | 14:14

Fantastičan rezultat srpskog dvoseda u trci na 1.000 metara

Evo je! Još jedna medalja za Srbiju i još jedan savršen početak dana! Srpski dvosed Milenko Zorić/Marko Tomićević osvojio je srebrnu medalju u disciplini K2-1000 i doneo našoj zemlji četvrto odličje na 31. Olimpijskim igrama!

Ovo je istorijski uspeh za naš kajak, s obzirom da naša zemlja na ovakav uspeh čeka pune 32 godine. Srpski kajakaši ostvarili su vreme 3:10,969, iza Nemaca Maksa Rendšmita i Markusa Grosa (3:10,781). Treće mesto osvojili su Australijanci Ken Valas i Tam Lahlan (3:12,593).

Izabrane vesti

Kao i u kvalifikacijama naša posada krenula je nešto sporije, posle 250 metara bila tek šesta, ali onda kako se približivao finiš Tomićević i Zorić su dodavali gas i preticali rivale jedne po jedne. Kada su došli do treće pozicije naši momci ispred sebe su, pomalo neočekivano, imali Portugalce. I njih su lagano pretekli, a onda napali zlato. Nažalost, Nemci su u ranoj fazi trke toliko odmakli da su ostali nedostižni, iako je srpski dvosed izvršio ozbiljan napad u poslednjih 50 metara.

Ovo je četvrta medalja za Srbiju u Riju, posle zlata Davora Štefaneka u rvanju, srebra Tijane Bogdanović u tekvondou i bronze Ivane Španović u skoku u dalj.

(foto: Action Images)


tagovi

Rio 2016Olimpijske Igre 2016Milenko ZorićMarko Tomićevićkajak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara