(©MN Press)
(©MN Press)

Evropa bruji: Ferencvaroš i Mandić – vruće je! Italijani imaju velike planove, žele Strahinju Rašovića i Hrvate

Vreme čitanja: 4min | pon. 05.06.23. | 13:12

Moglo bi ovo biti jedno od najuzbudljivijih leta na vaterpolo transfer-pijaci…

Liga šampiona je završena, što znači samo jedno: transfer groznica širom Starog kontinenta je počela!

Najbolji evropski klubovi su uveliko krenuli sa letnjim operacijama, neki su pojačanja i ugovorili. No, daleko od toga da je sve više-manje poznato i da neće biti detonacija. Liga šampiona je doživela reformu, sistem takmičenja se promenio, pa će i pojedine ekipe koje nisu planirale da budu aktivne na pijaci, morati da krenu u lov na kapitalce.

Izabrane vesti

Rokada će biti i u timovima iz Srbije, definitivno najviše u Novom Beogradu, jer je evropski vicešampion još u januaru postigao dogovor sa Marko Radulovićem, njegovim stopama krenuće Lazar Dobožanov, dok iz Radničkog tvrde da Nikola Lukić ima ugovor i sa kragujevačkim i sa beogradskim klubom?!

A, prva zvezda prelaznog roka biće – Dušan Mandić. O tome gde će nastaviti karijeru bruji cela Evropa.

DUŠAN MANDIĆ – GORUĆA TEMA

(©Starsport)(©Starsport)

Nagradno pitanje glasi: gde će Dušan Mandić? Specijalizovani vaterpolo portali spekulišu da su najrealnije opcije Olimpijakos i Ferencvaroš, jer su finansijski stabilni i mogli bi da ga priušte, čak idu dotle da je levoruki bombarder blizu dogovora sa Mađarima. A, levorukih šutera nikad dosta. Ipak, ne treba zaboraviti da je dvostruki olimpijski šampion pod ugovorom sa Novim Beogradom i da je prvo neophodno da se celokupna situacija razreši.

Ferencvaroš će se – sva je prilika – pojačati Edoardom di Somom iz Breše. Ali, potpis Dušana Mandića bio bi daleko veći ulazni transfer. Praktično najveća bomba čija se detonacija čeka ovoga leta, pod uslovom da raskrsti sa Novim Beogradom. Sve je na dugačkom štapu, no nema sumnje da Ferencvaroš pomno prati razvoj situacije. Uostalom, kao i drugi platežno moćni i stabilni evropski klubovi.

Koliko su u pravu konkretno za Dušana Mandića i Ferencvaroš – vreme će pokazati.

NA SICILIJI IMAJU VELIKE PLANOVE, ŽELE STRAHINJU RAŠOVIĆA

(©Starsport)(©Starsport)

Pro Reko je neprikosnoven u Ligi šampiona i Italiji, godinama unazad najveći konkurent mu je Breša. Ali, uskoro bi mogao da dobije još jednog takmaca. Ortiđa je u nedavno završenoj sezoni igrala u polufinalu italijanskog šampionata, beležila je zapažene rezultate u Kupu Evrope i izaći će u kvalifikacije za Ligu šampiona.

U Sirakuzi imaju velike planove, žele drastično da ojačaju tim i štošta će promeniti u njemu. Jusuke Inaba će pojačati Ortiđu, a meta je i – Strahinja Rašović.

“Pratimo Strahinju Rašovića. On je apsolutno fantastičan igrač, olimpijski šampion sa Srbijom iz Tokija i jedna od lidera Novog Beograda, vicešampiona Evrope”, rekao je dikretkor Andrea Barcati za Il Piccolo i istakao da mu se i te kako dopada i Hanes Daube iz Marselja:

“Što se profila igrača tiče, zaista mi se sviđa Hanes Daube, 23-godišnji Amerikanac nemačkog i novozelandskog porekla, koji igra za Marselj”.

Ortiđa će renovirati tim tokom leta. U njemu više neće igrati srpski centar Petar Velkić i crnogorski reprezentativac Stefan Vidović, sve je izvesnije, ali hoće – Hrvati.

“Neću isključiti mogućnost da angažujemo i jednog hrvatskog vaterpolistu, postoje dva imena za koja smo zainteresovana, ali da ne idemo predaleko”, zaključio je direktor kluba sa Sicilije.

ORTIĐA VEĆ REŠILA JEDNO PITANJE

(©Starsport)(©Starsport)

I dok se velika pojačanja tek iščekuju, gruzijski reprezentativac Andrija Bitadze potpisao je za Ortiđu. Došao je da zameni Petra Velkića.

“U ranim godinama moje karijere bio sam fasciniran Ortiđom, njenom istorijom, a takođe i gradom Sirakuzom. Kada sam došao u Rim da igram, čuo sam mnogo toga i nadao sam se da ću se jednoga dana pridružiti klubu. Sada ću imati priliku da igram i uživam u Sirakuzi. Unapred se radujem tome”, poručio je Andija Bitadze.

Gruzin je stigao iz Dinamo Tbilisija, učesnika Lige šampiona, a nastupao je i za Crvenu zvezdu, Jadran iz Herceg Novog i Barselonu. A, ima iskustvo igranja u Italiji, pošto je nosio kapicu Rome. Još tada se uverio u sistem rada na Sirakuzi, a toplu preporuku da potpiše dali su mu momci iz Hrvatske i Srbije, koji dug niz godina nastupaju pod gruzijskom zastavom.

“Marko Jelača i Boris Vapenski su pre nekoliko godina igrali u klubu i pohvalno su mi govorili o Ortiđi, kao i o igračima, treneru, osoblju. Svestan sam da je to ozbiljan klub, da ima velike ambicije i da želi da napreduje. Ovo je veoma važak korak u mojoj karijeri”, podvukao je Bitadze.



tagovi

Vaterpolo transferiVK Novi BeogradVK OrtiđaStrahinja RašovićDušan MandićVK Ferencvaroš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara