Evropsko prvenstvo ragbi 7 u Beogradu

Vreme čitanja: 1min | čet. 02.06.22. | 13:10

Srbija se vraća na ragbi mapu Starog kontinenta uz podršku Mozzarta

Na dva terena stadiona Kralj Petar I održava se najveći ragbi turnir u Evropi sa 25 ekipa učesnica, Evropsko prvenstvo u ragbi 7 konferencija 1. Počinje u subotu od 10.00 č prvim susretima između reprezentacija Turske i Kipra u muškom i Austrije i Crne Gore u ženskom takmičenju. Srbija prvi meč igra u 10.20 č protiv Crne Gore. Sve reprezentacije bore se podjednako za prva mesta koja garantuju plasman u viši rang evropskog takmičenja.

Ragbi savez Srbija ima ugovor za organizaciju turnira na četiri godine, što Srbiju vraća na ragbi mapu Evrope. Realizacija Evropskog prvenstva u ragbi 7 turnira ne bi bila moguća bez podrške Ministarstva omladine i sporta, kao i samog ministra Vanje Udovičića koji je prepoznao potencijal ragbi sporta u Srbiji. Zbog epidemiološke situacije, prošlogodišnje takmičenje publika je jedino mogla ispratiti online. Zato je ove godine ulaz slobodan i pozvani su svi ljubitelji ragbija da posete veliki događaj.

Izabrane vesti

Evropsko prvenstvo u ragbi 7 realizuje Ragbi savez Srbija pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, Sekretarijata za omladinu i sport grada Beograda, uz podršku kompanija Mozzart d.o.o, Knjaz Miloša i Kliping agencije.


tagovi

Ragbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara