Marko Kapor
Marko Kapor

Evropsko prvenstvo u ragbiju 7 za vikend na Banjici

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.06.23. | 10:19

„Na stadionu Kralj Petar I, bićemo dobri domaćini. Ragbi savez Srbije je spreman na sve, baš kao i nacionalni tim kojim se ponosim i u koga verujem“, kaže Marko Kapor, selektor ragbi reprezentacije Srbije

Svi za vikend na Banicu! Istina ne igra Rad, ali će se u njegovom domu, na terenu stadiona Kralj Petar I, gde stoluje i RK Rad održati Evropsko prvenstvo u ragbiju 7 Konferencija 1. Dakle, glavno dešavanje počinje danas, 9. juna, a utakmice muških i ženskih selekcija igraće se do nedelje. Najvažnije je reći - Srbiju možete da bodrite uz besplatan ulaz!

Da li je Ragbi savez Srbije spreman, pitamo koga drugog, do Marka Kapora, selektora naše nacionalne ekspedicije?

Izabrane vesti

“Apsolutno, spremni smo da na glavnom terenu dočekamo zaista jake reprezentacije koje dolaze da odmere snage u našoj prestonici. Cilj nam je da tradicionalno budemo dobri domaćini strancima, ali i da našem svetu pružimo priliku da se upozna sa sportom koji je definitivno u senci velikih igara”, izjavljuje za Mozzart Sport, čovek koji je ujedno i predsednik RK Rad.

Na ptanje, ko će se sve naći na ternu pod tribinama stadiona Kralj Petar I, Kapor kaže: “Učešće u ženskoj konkurenciji prijavilo je ukupno devet nacionalnih selekcija, a to su Luksemburg, Andora, Malta, Švajcarska, Litvanija, Crna Gora, Hrvatska, Slovačka i Estonija. U muškoj konkurenciji takmiči se takođe devet nacionalnih selekcija, i to Srbija, Turska, Finska, Monako, Andora, Bosna i Hercegovina, Austrija, Norveška i Malta”.

Pitamo, logično i kakve su šanse Srbije?

“Selektorsko nije da tipuje, naše je da pokažemo zube i stav na terenu, pa da na kraju pobedi bolji, jer u ragbiju nema previše preračunavanja. Konkretno da vam kažem, ne znam u kakvom sastavu dolaze drugi, ali vam tvrdim da je Srbija utrenirana do maksimuma”, priča Kapor, a kroz priču saznajemo da Ragbi savez Srbije ima ugovor za organizaciju ovog događaja na četiri godine, te da je ovo treća po redu organizacija ovog takmičenja u Beogradu. To definitivno Srbiju pozicionira kao važan centar na ragbi mapu Evrope. Ovo je ujedno i bitan korak za razvoj ragbija kao sporta u Srbiji, kada je reč o promovisanju njegovih vrednosti na ovim prostorima.

Pitamo Marka Kapora, pre nego li zaključimo današnju priču, kako vidi ragbi danas u Srbiji, a kakvim ga želi napraviti…

“Vidim ga kao mali sport, bez velikog interesovanja sponzora za njega. S druge strane, vidim i dosta talentovanih momaka, koji postaju vrhunski ragbisti. Da se razumemo po difoltu, ragbisti su samofinasirajući sportisti, što znači da je sve stvar volje pojedinca. Dakle, od ragbija se danas u Srbiji ne živi, ali se za njega u sportskom smislu živi. Zato bih voleo da što više ljudi za vikend bude na Banjici. Da upoznaju sport, pa ko zna, mogu i da ga zavole”, poručio je Marko Kapor

Inače, što se tiče turnira, valja reći da će za našu reprezentaciju igrati tri internacionalca – Janko Zemun Milinković, Antoine Jovović i Kaspar Strugar. Sve reprezentacije bore se podjednako za prva mesta koja garantuju plasman u viši rang evropskog takmičenja.

Evropsko prvenstvo u ragbiju 7 počinje u petak, 9. juna od 10.00 časova prvim susretima između reprezentacija Luksemburga i Malte u ženskom takmičenju. Potom, u subotu 10. juna u 9.00 časova sastaće se Turska i Finska u muškom takmičenju. Reprezentacija Srbija svoj prvi meč igra u subotu, u 11.20 časova protiv Finske.

Ragbi savez Srbije ovo prvenstvo organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, Sekretarijata za omladinu i sport grada Beograda, uz podršku privatnog zdravstva MediGroup-a, Rosa vode, Mozzart kladionice i Kliping agencije. Na kraju, bitno je napomenuti da je ulaz slobodan, te da su pozvani svi ljubitelji ragbija da posete ovaj veliki događaj na stadionu Kralj Petar I, u Beogradu.


tagovi

RagbiMarko Kapor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara