Odbojkašice Italije (©FIVB)
Odbojkašice Italije (©FIVB)

F8 Lige nacija: Italijanke favoriti protiv Kine, Turska kao domaćin ima najlakši posao

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.07.22. | 09:00

Danas se igraju preostala dva četvrtfinalna susreta na završnom turniru u Ankari

Prvi polufinalni par Lige nacija je poznat Srbija - Brazil, danas se čeka drugi. Program u Ankari otvaraju odbojkašice Italije i Kine od 14 časova, a od 17.30 će na teren istrčati domaći tim, koji se sastaje sa Tajlandom.

Paola Egonu i drugarice su visoko kotirane na tabeli najvećih favorita. Iako su tokom prve nedelje Italijanke prikazivale pomenljive partije, već od drugog vikenda su postavile stvari na željeno mesto i samo nizale pobede. Zapravo čim se priključila moćna i snažna prva violina, sve je za Azurine postalo lakše.

Izabrane vesti

Zabeležile su ukupno deset pobeda, uz samo dva poraza. Po rezultatima su zauzele treću poziciju, ali su u četvrtfinale stigle sa četvrtog mesta, jer je Turska kao domaćin skočila na prvo i dobila najslabijeg rivala. Italijanke će izaći na megdan Kini, koja je bila odmah iza njih sa skorom 8-4.

14.00: (1,20) Italija - Kina (4,00)

Upravo su Kineskinje uspele da nanesu Italijankama jedan od ta dva poraza u ligaškom delu. Bilo je to dok se još ekipe nisu kompletirale tokom prve nedelje - 3:1. I prošle godine u Ligi nacija pobedu je odneo azijski tim, baš kao i na Olimpijskim igrama. Poslednji put u međusobnom okršaju Egonu i saigračice su slavile u polufinalu Svetskog prvenstva 2018. godine. Posle toga čak šest vezanih trijumfa zabeležila je Kina.

Ovog puta uloga favorita je na papiru na strani Italije. Međutim, ne može da se isključi ni protivnik, posebno posle onoga što je viđeno tokom prvog dana. Najbolje ekipe su tu i definitivno da svako svakog može da dobije.

U udarnom terminu će na teren izaći domaće igračice i najveće iznenađenje ovogodišnjeg izdanja Lige nacija - Tajland. U ligaškom delu im se putevi nisu sretali, tako da će ovo biti prvi međusobni duel ove godine.

17.30: (1,05) Turska - Tajland (7,70)

Turkinje su imale zagarantovano mesto na finalnom turniru, pa su mogle da igraju rasterećenije. Skoro sve vreme su bile u najjačem sastavu, kako bi se što bolje pripremile za Fajnal ejt i Svetsko prvenstvo. Ebrar Karakurt i drugarice će biti veoma motivisane da iskoriste domaći teren i u vreloj atmosferi dođu do medalje.

Na drugoj strani je ekipa koja je prošle godine bila poslednja. Tajland je već napravio mnogo, pa nema baš ništa da izgubi. Sigurno da će pokušati bar da dobro namuči rivala i priredi publici zanimljivu predstavu.

ČETVRTFINALE LIGE NACIJA ZA ODBOJKAŠICE

Sreda

Brazil - Japan 3:1

SAD - Srbija 2:3

Četvrtak

14.00: (1,20) Italija - Kina (4,00)

17.30: (1,05) Turska - Tajland (7,70)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Paola EgonuEbrar KarakurtLiga nacija za odbojkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara