"Ceremonija otvaranja"
"Ceremonija otvaranja"

Fascinantno otvaranje Svetskog prvenstva u rukometu: Katarski najamnici slomili Brazilce

Vreme čitanja: 1min | čet. 15.01.15. | 20:40

Jedan od junaka meča bio je bivši golman Barselone Danijel Šarić

Ceremonija otvaranjaPočelo je rukometno Svetsko prvenstvo u Kataru - nažalost bez naše reprezentacije. Prvom meču između domaće ekipe i Brazila prethodila je fascinantna ceremonija otvaranja u još fascinantnijoj hali. A ono što je usledilo, ostavilo je domaće ljubitelje rukometa u neverici. Njihov tim je u prvom meču prvenstva pobedio Brazilce sa 28:23 (15:12).

A i kako da ne pobede kada za njih brani nekadašnji bosanski reprezentativac Danijel Šarić. Bivši golman Barselone je na ovom meču odbranio 40 odsto šuteva koji su bili upućeni prema njemu. 

Izabrane vesti

Posle 24 minuta, Katar koji sa klupe predvodi španski stručnjak Valero Rivera (osvajač zlata sa Španijom 2013.) je vodio sa 14:8, ali su se gosti vratili na samo dva gola manjka u 29. minutu. 

Danijel Šarić pokušava da brani šut Žoaa SilveNa polovini drugog dela igre bilo je 21:16 za domaće, a tada je najviše zablistao Šarić, i tako doprineo pobedi svog tima. Na kraju je bilo upravo pet razlike, pa se s pravom može reći da je on igrač utakmice. 

Najbolji strelac ekipe domaćina bio je Ala Mahmud Hasab sa sedam golova, dok je Brazilac Fabio Čijufa postigao šest.

Ovo je tek četvrto Svetsko prvenstvo koje je organizovano izvan Evrope (Japan 1997, Egipat 1999. i Tunis 2005). Na otvaranju je najveći utisak na sve prisutne ostavio ogroman vatromet aktiviran na krovu hale.

(FOTO: Action images)


tagovi

Valero RiveraKatarDanijel ŠarićBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara