Nikola Kovačević (©srl.rs)
Nikola Kovačević (©srl.rs)

Favoriti sigurni: Kovačević i Peštić nosili crno-bele, Šljukić Zvezdu, a Brajović i Dodić Šapčane

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.11.23. | 22:25

Super rukometna liga Srbije: Partizan bolji od Proletera na Banjici – 30:18. Crveno-beli sigurni protiv Jugovića u Šumicama – 29:26, dok je Metaloplastika lako dobila Ub u gostima sa 34:29

Nije bilo iznenađenje u 10. kolu Super rukometne lige Srbije. Večiti rivali i Metaloplastika su ostvarili sigurne pobede.

Partizan je lako dobio trenutno najslabiji tim u ligi, zrenjaninski Proletera, sa 30:18. Odlični su bili bekovi crno-belih Nikola Kovačević sa devet golova i Nemanja Peštić sa šest. Na golu je debitovao iskusni Luka Arsenić, prošle sezone čuvar mreže Vojvodine. U debiju za klub iz Humske imao je pet odbrana, dok je Dimitrje Jelić stao na osam. Kod gostiju Aleksandar Rudić je postigao šest pogodaka.

Izabrane vesti

Crvena zvezda je slomila Jugović lakše nego što to rezultat govoti – 29:26. Nijednog trenutka se nije postavljalo u pitanje pobede tima Nedeljka Matića. Odličnu partiju pružio je levi bek Mihailo Šljukić sa sedam golova. Isto toliko je dalo i iskusno levo krilo Viktor Matičić, ali pet s linije sedam metara. Od golmana najbolji utisak ostavio je Nikola Kovačević sa osam odbrana. Aleksa Suban sa šest pogodaka je bio najefikasniji kod tima iz Kaća koji je vodio i treći stručnjak ove sezone, Đuro Tojagić, koji je zamenio Vladicu Stojanovića.

Metaloplastika je zadržala korak za liderom Vojvodinom pobedom u Ubu protiv novajlije u ligi – 34:29. Odlična je bila desna strana terena Šapčana, krilo Mateja Dodić sa osam i bek Vojislav Brajović sa šest golova, dok je Milan Jovanović stao na pet. Darko Arsić je imao devet intervencija. Za Ub je debitovao nekadašnji srpski reprezentativac Vladica Stojanović. Postigao je tri gola i potvrdio da i u 42. godini može da pomogne na terenu. Nikola Sekulić sa sedam i Nikola Lazić sa šest pogodkaa istakli su se kod debitanta u srpskoj eliti.

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE – 10. KOLO

Petak

Radnički Kragujevac – Dubočica 31:34 (15:17)

Vojvodina – Vranje 36:23 (19:11)

Dinamo Pančevo – Obilić 30:23 (16:12)

Subota

Crvena zvezda – Jugović 29:26 (16:13)

Ub – Metaloplastika 29:34 (14:17)

Partizan – Proleter Zrenjanin 30:18 (12:6)



tagovi

RK PartizanRK Crvena zvezdaMetaloplastikaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara