Paola Egonu (©CEV)
Paola Egonu (©CEV)

Fener bez šanse u Milanu, Vero Volej veoma blizu finala!

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.03.24. | 21:32

Italijanke zabeležile maksimalnu pobedu u prvom meču polufinala Lige šampiona

Dovedena je Paola Egonu u Milano da bi donela trofeje... Izgubio je Vero Volej Superkup, poražen je u Kupu, ali u Ligi šampiona i domaćem prvenstvu i dalje postoji šansa da bude prvak. Večeras se snažna Italijanka pobrinula da san o evropskoj tituli postane još realniji. Istina, imala je veliku pomoć Rafaele Foli i Elene Kazot.

Od danas je ekipa Marka Gasparija mnogo bliža Superfinalu elitnog takmičenja u odnosu na Fenerbahče, jer je u prvom polufinalu upisala maksimalnu pobedu protiv turskog predstavnika na domaćem terenu - 3:0 (25:21, 27:25, 25:20).

Izabrane vesti

Teodora Pušić možda nije osetila teren, ali verovatno bolju žurku za 31. rođendan nije mogla da zamisli. Srpkinji su saigračice poklonile pobedu, a ujedno su posao završile toliko brzo, da će sigurno stići i posle meča dobro da proslave.

Vero Voleju će u gostima 19. marta biti potrebna dva seta kako bi overio prolaz u veliko finale. Ekipu iz Istanbula u igri ostavlja pobeda 3:0 ili 3:1, da bi imala šansu da izbori prolaz u zlatnom setu.

Ono što je sigurno - dalje će proći jedna Srpkinja. U ovom trenutku mnogo bliža cilju je Teodora Pušić, dok je u nezavidnoj situaciji Bojana Drča. Naravno, Fenerbahče ima takav roster da ga ne treba otpisivati prerano. Pritom, imaće u revanšu i veliku podršku sa tribina.

Napravila je večeras Egonu devet grešaka, ali sve se to briše kada se pogledaju uspešni napadi u ključnim trenucima. Odradila je prva zvezda tima sve ono što se od nje očekuje. Dobila je okršaj sa velikom rivalkom Melisom Vargas i napravila još jedan korak ka četvrtoj evropskoj tituli. Osvajala je sa Novarom, Koneljanom i Vakifbankom, a ima šansu da isto uradi sa Milanom.

Na meču sa Fenerbahčeom je bila najbolji poenter - 22. Imala je prilično dobre procente napada - 57 odsto (37-21). Jednom je zaustavljena blokom, šest puta je pogrešila u napadu i još tri puta sa servis linije.

Možda pomalo i neočekivano najveću podršku je imala od Rafaele Foli. Njeno iskustvo se pokazalo kao dragoceno, od starta utakmice je dominirala na mreži, bila je sjajna na bloku, u napadu (9-5), na servisu... Skupila je 16 poena - od toga pola iz bloka i tri sa servis linije. Ulila je ekipi ogromnu sigurnost i samopouzdanje.

Treća najraspoloženija u pobedničkom taboru bila je Elena Kazot, kojoj je na kraju uručeno MVP priznanje. Ona je upisala 11 poena. Mirjam Sila je stala na sedam, Dana Retke na četiri, a Alesija Oro je zabeležila dva. Na poziciji libera je celu utakmicu odigrala Brenda Kastiljo - bila je ovo jedna od njenih najlošijih partija, ali to se nije odrazilo na rezultat (šest prijema, jedna greška, 17 odsto pozitivnog, bez idealnog).

U poraženom timu Arina Fedorovceva je stigla do 17 poena, Melisa Vargas do 14, a ostale saigračice su ostale daleko iza. Kad su njih dve zaustavljene, nije imao ko da preuzme glavnu ulogu... Sigurno da je nedostajala i povređena Eda Erdem, da kao kapiten povuče tim kad ne ide. Irina Fetisova je brojala do šest, Meliha Diken je stala na četiri.

CEV LIGA ŠAMPIONA - POLUFINALE

Odbojkašice

Utorak

Vero Volej Milano - Fenerbahče 3:0

Četvrtak

20.30: Koneljano - Ezačibaši

Odbojkaši

Sreda

20.30: Jastrežebski - Zirat Bank

20.30: Trentino - Lube Ćivitanova


tagovi

Paola EgonuŽOK Vero Volej MilanoŽOK Fenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara