(©CEV)
(©CEV)

Fener kao mašina: Fedorovceva i Vargas samlele Ezačibaši, trofej u rukama sjajne Drče

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.03.24. | 17:00

Finale Kupa Turske proteklo u znaku snažne Lavarinijeve čete, Tijana Bošković i drugarice mogle samo do seta

Kada su Arina Fedorovceva i Melisa Vargas raspoložene kao danas, čini se da nijedna ekipa na svetu ne bi mogla da parira Fenerbahčeu!

Lavarinijeva kaznena ekspecija odigrala je fantastičan meč u finalu Kupa i sasvim zasluženo stigla do trofeja - 3:1 (25:23, 16:25, 25:17, 25:20). Ezačibaši je uzeo jedan set, više od toga ovog puta Tijani Bošković i drugaricama nije bilo dozvoljeno.

Izabrane vesti

U trenucima kada su Fedorovceva i Vargas bile nezaustavljive, Fener je gotovo mleo protivnika... Bojana Drča je odlično razigrala i dve glavne uzdanice, a i tim kompletno, pa je na kraju mogla da se raduje zbog trofeja.

Odličan meč gledala je publika u Ankari. U prvom setu je Lavarnijev tim uspeo da zaustavi Tijanu Bošković - sveo je na samo dva poena (14-2 napad, 14 odsto) i tako olakšao sebi put ka vođstvu 1:0.

U drugom je srpska igračica bila na visini zadatka - kao što se to od nje i očekuje. Odmah je i slika na semaforu bila drugačija... Ona je postigla osam poena, uz visoke procente napada, a na drugoj strani protivnice nisu mogle da joj pariraju.

Međutim, treći i četvrti set protekli su potpuno u znaku Melise Vargas i Arine Fedorovceve. Reprezentativke Turske i Rusije igrale su kao u transu, niko nije mogao da im odgovori istom merom. Samo na trenutke je Ezačibaši pokazivao da je i dalje prisutan, ali sve je na terenu govorilo da će trofej završiti u rukama Ede Erdem. Zapravo, na kraju iskusna Turkinja koja je legende kluba nije izašla ispred ekipe da podigne pehar, nego je tu čast prepustila Melisi Vargas koja je proglašena za MVP-a. Ezačibaši je imao mnogo teži posao u polufinalu, igrao je pet setova sa Vakifom, pa danas nije imao snage za dužu borbu očigledno.

Vargas je završila finale sa 19 poena (napad 48-18), Fedorovceva je pratila sa 18, dok je Irina Fetisova stala na deset. Bojana Drča je osvojila tri poena - po jedan iz napada, bloka i servisa. Na drugoj strani Tijana Bošković je bila najefikasnija sa 18 (napad 40-16). Hande Baladin je bila druga dvocifrena sa 11. Naša reprezentativka Jovana Stevanović je upisala pet - svih pet iz bloka.

Zanimljivo, ove dve ekipe se sastaju već 28. marta ponovo u zaostalom duelu 15. runde prvenstva Turske, kojim će biti završen ligaški deo.


tagovi

ŽOK FenerbahčeEzačibašiTijana BoškovićBojana Drča

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara