Maks Ferštapen ()
Maks Ferštapen ()

Ferštapen u neverici: Ludilo! Sreća me je pogledala, hvala i Perezu

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.12.21. | 16:35

Holanđanin najavio da želi da ostane u Red Bulu do kraja karijere

Sezona za sve vremena!

Titanski okršaj Luisa Hamiltona i Maksa Ferštapena je rešen u poslednjem krugu poslednje trke i Holanđanin je osvojio prvu titulu u karijeri.

Izabrane vesti

Ni sam Ferštapen posle trke nije mogao da veruje šta ga ja zadesilo...

„Neverovatno! Ludo! Ne znam šta da kažem... Pogledala me je sreća. Želim i da zahvalim Čeku Perezu koji je bio fantastičan timski kolega. Sve se odlučilo u poslednjem krugu. Ludilo! Kada dočekate ovakav dan, nervoza je ogromna. Trudio sam se da verujem i kada su stvari baš loše izgledale. Čuda se ponekad dešavaju. Luis je sjajan vozač i žestok takmičar. On je deo istorije ovog sporta. Ali svi želimo da pobedimo. Sledeće godine ćemo se vratiti sa istom željom i pokuašti da ponovimo ovaj uspeh. Želim da ostanem u Red Bulu do kraja karijere. Ne vidim razlog da menjam ovu sjajnu ekipu“, rekao je Maks Ferštapen posle trke.

Postao je prvi Holanđanin sa titulom najbržeg vozača sveta.

„Kao dečak sam sanjao da vozim u formuli 1. A sada stojim ovde, svira se holandska himna i slušam kako mi govore: ’Ti si svetski šampion’! Cela prošlost mi je prošla pred očima. Sve one godine u kojima sam sa svojim ocem radio mnogo da bih došao do ovoga. Neverovatan osećaj“.

Luis Hamilton je sportski čestitao posle trke.

„Pre svega, želim da čestitam Maksu i njegovom timu. Mislim da smo i mi kao tim odradili ogroman posao ove godine. Ovo mi je bila najteža sezona. Jako sam ponosan na moj tim i zahvalan što sam deo njehove priče. Aposlutno smo dali sve od sebe, ni u jednom trenutku se nismo predavali i to je navažnije od svega. Osećao sam se sjajno poslednjih meseci“, rekao je Britanac.



tagovi

Maks Ferstapen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara