(©VK Novi Beograd)
(©VK Novi Beograd)

Filipović: Usred Splita smo dominirali protiv sedmorice svetskih prvaka, što nije sticaj okolnosti

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.04.24. | 16:08

“Pobedili smo na gostujućem terenu u trećoj utakmici u razmaku od samo 48 sati, sa suđenjem koje bolje da ne spominjem”, kaže kapiten Novog Beograda

Umesto da bude veliki derbi za titulu na Poljudu, bio je jednosmerna ulica. U bazenu je postojao samo jedan tim – Novi Beograd. Srpski prvak je dominirao sve vreme, nije ostavio ni promil šansi Jadranu da se vrati u meč. Demolirao je hrvatskog šampiona usred Splita, a nije zgoreg pomenuti da okosnicu dvostrukog osvajača Lige šampiona čine sedmorica zlatnih hrvatskih reprezentativaca iz Dohe.

Tri puta za tri dana Novi Beograd je trijumfovao na završnom turniru Jadranske lige u Splitu. Tukao je dubrovački Jug posle izvođenja peteraca, zatim Jadran iz Herceg Novog i za kraj jedinog konkurenta za regionalnu titulu. Dakle, trofej nikako ne može biti plod sticaja okolnosti.

Izabrane vesti

Način na koji je srpski prvak došao do druge regionalne krune posebno raduje Filipa Filipovića.

“Kao i posle prvog osvojenog trofeja ove sezone u Kupu Srbije, definitivno ekipa pokazuje svoj DNK i to je ono što me raduje. Kad je najteže i kad je najizazovnije, ova ekipa odgovori na pravi način”, rekao je Filip Filipović za klupski sajt i dodao:

“Video sam naslove u medijima ovih dana u kojima je provejavao stav da smo u igri za titulu, ne i favoriti. Sasvim je razumno da srpska javnost odavno ne razume i ne veruje u srpski vaterpolo, ali apsolutno ne treba da meša reprezentaciju i klupsko takmičenje. Novi Beograd je osvojio regionalno takmičenje i mnogo mi je drago zbog toga. Kao i što je to učinjeno usred Splita i na ovakav način. Čestitam igračima i stručnom štabu, koji je u najodlučnijim trenucima očigledno pokazao najveću zrelost, staloženost i znanje. Rezultat 15:7 sigurno nije bio sticaj okolnosti”.

Dvostruki olimpijski šampion je u odlučujućem meču dao tri gola, a podjednako veliki doprinos imao je i u defanzivi, jer je u tri navrata blokirao šutere Jadrana. Novi Beograd je imao potpunu kontrolu, koja je proistekla iz vrhunske odbrane.

“Imali smo pre svega viziju onog što smo hteli da uradimo. Odbrana je zaista funkcionisala na najvišem mogućem nivou. Zaista smo dominirali, što i rezultat pokazuje protiv ekipe koju čine sedam, osam reprezentativaca Hrvatske, koja je svetski prvak. Pobedili smo na gostujećem ternu u trećoj utakmici u razmaku od samo 48 sati, sa suđenjem koje bolje da ne spominjem. Zaista smatram da je odbrana bila ključ uspeha u ovom meču”, podvukao je kapiten Novog Beograda.

(©VK Novi Beograd)(©VK Novi Beograd)

Oduševljenje nije krio ni Alvaro Granados.

“Znao sam da će ovaj turnir biti veoma težak, što zbog kvaliteta rivala, što zbog činjenice da smo igrali tri utakmice u samo tri dana. Ali, mi smo Novi Beograd, imamo sjajan tim, sastavljen od dosta iskusnih igrača kao što su Filipović, Pijetlović, Ćuk i nove generacije vaterpolista, koji je odlično uklopljen. Zasluženo smo osvojili titulu Jadranske lige”, poručio je Alvaro Granados.

Španski reprezentativac je zablistao u još jednoj velikoj utakmici. Postigao je sedam golova, koliko je dao ceo Jadran.

“Ubedljiv trijumf je bio posledica naše izvanredne igre. Pokazali smo kad je bilo najpotrebnije šta sve možemo kao tim. Ovo je bila vin-vin situacija za nas, jer ne samo da smo osvojili trofej, već smo i sami sebi dokazali na koliko visokom nivou zaista možemo da igramo”, kazao je strelac sedam golova na Poljudu i skromno prokomentarisao lični učinak:

“Uvek se trudim da dam sve od sebe. Neki put uspem u tome, a neki put mi to ne pođe za rukom. Pokušavam da radim ono što najbolje znam, da budem agresivan i to je ovog puta dalo rezultat. Ključ je bila sjajna timska igra i naša odlična odbrana”.



tagovi

Regionalna liga u vaterpoluRegionalna vaterpolo ligaVK Novi Beograd

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara