(©Reuters)
(©Reuters)

Finalni vikend u Lenzerhajdeu – dele se Veliki kristalni globusi

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.03.21. | 02:17

Odluka pada u tehničkim disciplinama

Odavno nismo imali ovako neizvesnu sezonu u Svetskom kupu. Pred završni vikend u Lenzerhajdeu Veliki kristalni globusi u konkurenciji skijaša i skijašica nisu bili podeljeni, sve je stalo u nekoliko trka, a pre i nego što se održe tehničke discipline za dame jasno je da će Veliki kristalni globus otići u Slovačku.

Slovakinja Petra Vlhova će u švajcarskom Lenzerhajdeu biti krunisana u novu kraljicu belih staza. Vlhova je vodeća u generalnom plasmanu sa 1.352 boda, Lara Gut-Behrami zaostaje 96 bodova na dve trke do kraja. Preostalo je da se odvezu veleslalom i slalom, a Švajcarkinja se ne nalazi na spisku skijašica koje će voziti slalom. Petru Vlhovu samo teorija deli od osvajanja Velikog kristalnog globusa.

Izabrane vesti

16.00: (2,90) Vest Hem (3,25) Arsenal (2,50)

U konkurenciji skijaša će biti daleko zanimljivije pred odlučujuće bitke u tehničkim disciplinama. Baš kao i u konkurenciji dama preostalo je da se odvezu trke u veleslalomu i slalomu, a razlika između prvoplasiranog i drugoplasiranog je još manja nego kod skijašica. Poslednje dve trke u sezoni kao lider dočekuje Aleksi Panturo. Francuz je tokom većeg dela sezone vodeći, sakupio je 1.100 bodova, a u smiraj šampionata je Marko Odermat uspeo da istopi prednost i učini trku za Veliki kristalni globus neizvesnom.

Švajcarac se briljantnim izdanjima u poslednjim trkama po završetku Svetskog prvenstva u Kortini d’Ampeco uključio u borbu za prvo mesto u generalnom plasmanu iako je to delovalo kao nemoguća misija. Pred dve ključne trke sezone kaska za Aleksijem Panturoom 31 bod, a obojica skijaša i te kako imaju šta da kažu u tehničkim disciplinama.

Ako ne dođe do promena, sutra će se voziti veleslalom u konkurenciji skijaša i slalom u konkurenciji dama, dok će se u nedelju discipline samo zarotirati.

---------------

Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače.

Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš.

Saznaj više OVDE.

---------------



tagovi

Svetski kup u alpskom skijanjuPetra VlhovaLara GutAleksi PantiroMarko Odermat

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara