©Reuters
©Reuters

Fjuri digao svet na noge: Planeta dobija apsolutnog šampiona 29. aprila, Usik sumnja u ozbiljnost rivala

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.03.23. | 01:53

Britanac najavio duel sa Ukrajincem na Vembliju

Tajson Fjuri je večerašnjom najavom duela sa Oleksandrom Usikom podigao bokserski i sportski svet na noge. Iako su pregovori ostavljali sumnju u realizaciju ovog događaja britanski bokser je istakao da će se duel dvojice šampiona održati 29. aprila na Vembliju.

Ovaj duel značio bi borbu za apsolutnog vladara s obzirom na to da bi pobednik sjedinio sve prestižne titule što se nije dogodilo više od dve decenije. Pregovori koji su trajali prethodnih nedelja išli su napred-nazad pre svega zbog Fjurija te je Ukrajinac izrazio sumnju u konačan dogovor, ali kako stvari sada stoje utisak je da su prepreke prevaziđene i da će svet dobiti apsolutnog šampiona.

Izabrane vesti

"Zdravo narode, koliko god da je bilo zabavno poslednjih nekoliko dana terorisati Usika i njegov tim, sutra se selim u trening kamp i izolovati se od javnosti i društvenih mreža", rekao je Fjuri u obraćanju na Instagramu i dodao:

"Svakako, 29. april će biti radni, vidimo se te večeri. Ovo je najveći događaj u istoriji britanskog boksa, borba veka. Dva neporažena svetska šampiona u teškoj kategoriji će izaći na megdan da vide ko je broj jedan - svetsko prvenstvo u teškoj kategoriji je na redu".

Na Fjurijeve reči za Skajsports odgovorio je Usikov predstavnik Aleksandar Krasjuk, koji je izrazio sumnju u spremost i ozbiljnost Britanca, ali i priznao da se Ukrajinac vredno priprema.

"On je u mentalnom stanju ratnika koji planira da pobedi svog protivnika 29. aprila. Ovo je njegov način razmišljanja. Nisam baš siguran da će se ova borba desiti 29. aprila, biću iznenađen ako se održi, ali ako se održi, biću zaista srećan", kazao je Krasjuk.

U prethodnom periodu prepreku su predstavljali procenti podele novca kao i klauzula o revanšu za koju je Fjuri zahtevao da bude izbačena iz ugovora, ali je očigledno da će svet u narednom periodu ipak svedočiti spektaklu kakav se iščekuje decenijama.



tagovi

boksTajson FjuriOleksandr Usik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara