Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fjuri potvrdio povlačenje: Gotov sam, za šta više da se borim

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.04.22. | 00:27

Britanac stavio tačku na impresivnu karijeru

Još u uvertiri meča sa Dilijanom Vajtom održanog prethodne subote na Vembliju pred 94.000 gledalaca Tajson Fjuri nagovestio je da bi odbrana šampionskog WBC trona u teškoj kategoriji protiv sunarodnika mogla da predstavlja i poslednji ples, a nameru da stavi tačku na bogatu i uspešnu karijeru Britanac je potvrdio večeras.

U razgovoru za TokTV Fjuri je rekao da je odlučio da napusti boks kako bi provodio više vremena sa svojom porodicom.

Izabrane vesti

"Gotov sam. Svaki dobar pas dočeka taj dan. Kao što je rekao jedan veliki rimski vođa, uvek će postojati neko da se bori. Kada je dosta zaista dosta", zapitao se Fjuri.

Popularni Kralj cigana istakao je da je ispunio zacrtane ciljeve i podvukao prioritete u budućnosti.

"Srećan sam, zdrav sam. Još imam pameti, mogu da pričam, imam lepu ženu, imam šestoro dece, bezbroj pojaseva. Imam dosta novca, uspeha, slave, za šta više da radim", kazao je Britanac.

Fjuri je neporažen u 33 meča, a ukoliko ostane pri stavu da se povuče to bi značilo i definitivno odustajanje od borbe za objedinjenje svih šampionskih pojaseva u teškoj kategoriji.

Podsetimo, Oleksandar Usik trenutno drži preostala četiri svetska pojasa u teškoj kategoriji, a titule će braniti protiv Entonija Džošue u duelu koji je najavljen, ali detalji tog revanša poput termina, nisu još definisani.

Do Fjurijeve najave povlačenja očekivalo da će pobednik tog meča pokušati da se bori protiv Britanca kako bi pobednik ujedno ujedinio sve šampionske pojaseve prvi put otkako je

Lenoks Luis ostvario taj podvig 1999. godine.


tagovi

boksTajson Fjuri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara