(©Reuters)
(©Reuters)

Flenzburgova hobotnica Burić: Prvenstvo nezanimljivo, kao da gledam reprizu, uvek iste ekipe u završnici

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.01.23. | 09:44

“Voleo bih da osvoje Danci ili Šveđani jer imam saigrače iz tih reprezentacija, a realno su i pokazali najviše”, kaže reprezentativni golman BiH

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Svetsko rukometno prvenstvo polako ulazi u samu završnicu. Večeras ćemo saznati koje će dve reprezentacije u nedelju imati okršaj za svetski tron. Za titulu prvaka sveta boriće se Danska, Španija, Francuska i Švedska. Reklo bi se očekivano, budući da su ove selekcije najtrofejnije u rukometnom svetu.

Izabrane vesti

Definitivno je javnost upravo ove četiri reprezentacije, uz Norvešku, i svrstavala u prvi red favorita za titulu. Sa tom konstatacijom slaži se i jedan od najboljih evropskih i svetskih golmana Benjamin Burić, čuvar mreže nemačkog Flenzburga, koji je u intervjuu za BH radio 1 istakao da nije zadovoljan kvalitetom samog prvenstva.

Kao da gledam reprize drugih prvenstava, evropskih ili svetskih. Uvek su tu iste ekipe. Na Svetskim prvenstvima nastupaju ove neevropske reprezentacije i očekuje se da iz godine u godinu njihov kvalitet budi bolji, ali je moje mišljenje da je kvalitet isti ili čak i lošiji. Pričao sam i sa kolegama u klubu, mislim da IHF kao organizacija treba više da ulaže u te ekipe, edukaciju trenera i klubova. Ovako, za nekoliko godina će prvenstva biti totalno nezanimljiva. Na primer ja kao rukometaš sam prve sedmice pogledao dve ili tri utakmice. Nije mi uopšte zanimljivo da gledam kako neko nekog dobija po 20 ili 30 golova razlike. Meni barem nije bilo zanimljivo prvenstvo, a video sam da nije bilo puno gledalaca ni u dvoranama pre ovih četvrtfinalnih mečeva. IHF treba mnogo da poradi na tome“, istakao je Burić.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je dodao da će borba za titulu biti jako neizvesna, ali i otkrio za koga će navijati.

Moje mišljenje da su ove ekipe koje su bile u četvrtfinalu, a i sada u polufinalu, zasluženo tu gde jesu. Ove četiri ekipe koje su u polufinalu su tu već poslednjih nekoliko šampionata. Dakle, sve je otprilike isto i ništa novo nije viđeno. Svi koji su prognozirali pre prvenstva ko će igrati u polufinalu su i pogodili. Favoriti za finale su Danska i Švedska, s tim da bi Šveđani mogli imati problema bez najboljeg igrača Gotfridsona koji se povredio. Sve četiri ekipe su zasluženo tu i svi imaju šansu za titulu. Voleo bih da osvoje Danci ili Šveđani jer imam saigrače iz tih reprezentacija, a realno su i pokazali najviše. Odlučivaće samo detalji, možda raspoloženiji golmani i to je to „ zaključio je Burić.


tagovi

Svetsko prvenstvo u rukometuRukometna reprezentacija DanskeRukometna reprezentacija FrancuskeRukometna reprezentacija ŠpanijeRukometna reprezentacija Švedske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara