©Reuters
©Reuters

Formula 1 u centrifugi: Dve trke u Silverstonu ove godine

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.05.20. | 11:25

Samo još da se najbrži cirkus konačno pokrene 5. jula u Austriji

Pokrenuo se sport na Dalekom istoku, Evropa samo što nije doživela proletnju eksploziju fudbala, počev od današnjeg povratka Bundeslige i Cvajte, a u SAD je UFC 249 minulog vikenda najavio bolje dane nakon dva meseca tame.

Samim tim, sve ozbiljne svetske sportske organizacije ubrzano rade na povratku "na teren", pa i Formula 1. Najbrži cirkus na svetu je u velikom problemu pošto sezona još nije startovala, a već je odloženo osam trka - u Australiji, Vijetnamu, Kini, Holandiji, Španiji, Azerbedžanu i Kanadi, dok je jedino Rusija dobila novi datum - 27. septembar. A Monte Karlo je ostao bez trke do naredne godine. Rešenja za sada nema, a još manje predloga međutim, dovoljna je bila jedna uslovnorečeno mala vest da se vidi da su se i tu pokrenuli točkići mašinerije teške više milijardi dolara.

Izabrane vesti

Naime, organiyaztori Velike nagrade Velike Britanije dogovorili su se sa Formulom 1 da njihova legendarna staza Silverston, inače saveznički vojni aerodrom napravljen za vreme Drugog svetskog rata, ugosti ove sezone dve trke u kalendaru.

"Drago mi je što mogu da objavim da smo se dogovorilo sa čelnim ljudima Formule 1 da se ovog leta na Silverstonu održe dve trke bez gledalaca. Poptrebno nam je još samo potvrda Vlade Velike Britanije. Proritet nam je sigurnost učesnika i poštovanje sanitarnih i epidemioloških mera", izjavio je direktor piste, Stjuart Pringl.

Po kalendaru, VN V. Britanije održava se 26. jula, te bi ta druga trka, mada se još ne zna koja, mogla da bude vožena prethodnog ili narednog vikenda. Po sadašnjim planovima nova sezona će početi u Austriji 5. jula pred praznim tribinama.


tagovi

Silverston

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara