Aleksandros Papanastasiju (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)
Aleksandros Papanastasiju (©VK Novi Beograd/Đorđe Kostić)

Gde bi bio Jug da mu nije Grka... Papanastasiju sprečio novu senzaciju Kotorana

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.03.22. | 18:06

Dubrovčani na startu trećeg turnira regionalne lige nadigrali Primorac i učvrstili se na prvom mestu

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Kragujevca)

Kotorski Primorac bio je kost u grlu srpskim pretendentima na tron, otkinuo je bodove Novom Beogradu i kragujevačkom Radničkom - sa oba tima odigrao nerešeno - a bio je na dobrom putu da Jugu zaustavi disanje i oteža mu dovođenje završnog turnira Jadranske lige u Dubrovnik - 12:9 (1:1, 3:2, 5:3, 3:3).

Izabrane vesti

Malo šta je do pred kraj trećeg kvartala išlo po zamislima Vjekoslava Kobešćaka, nije polazilo za rukom vaterpolistima Juga da slome otpor crnogorskog predstavnika, koji je uz Jadran iz Herceg Novog ponajviše bio streptomicin za favorite. Ali, za Aleksandrosa Papanastasijua nije imao lek. Grčki starosedelac u dubrovačkom gigantu poveo je Jug ka zlata vrednoj pobedi na otvaranju trećeg turnira regionalne lige, pa će četvorostruki osvajač Jadranske lige sutrašnji derbi sa Radničkim, koji bi mogao da bude prelomna tačka u borbi za prvo mesto, ući kao lider.

Neko će možda postaviti pitanje: Gde bi bio Jug da mu nije Grka ove sezone? Definitivno su Dubrovčani sa grčkim reprezentativcima napravili skladnu celinu, dopunili su tim igračima koji im nedostaju. Dobili su preko potreban kvalitet i stvorili su ekipu sposobnu da odgovori zahtevima na svim frontovima. To je jedna strana medalje, a onda druga... Jug je bio poznat po tome što izbacuje mlade momke i oko njih, uz hrvatske reprezentativce, gradi igru. Sada to nije slučaj, iako je i ove godine igrački kadar popunjen sa nekolicinom mladih igrača koji bi u perspektivi mogli da nose Jug.

Za sada stvari stoje tako da Jug živi i umire od tipa izdanja trojice grčkih vaterpolista i Mara Jokovića, kao i kapitena Lorena Fatovića. Ako ih rivali neutrališu, makar delimično, zauzeli su dobar kurs. Samo što je to lakše reći nego učiniti. Primorac u Kragujevcu nije imao odgovor na minijature Aleksandrosa Papanastasijua. Grk je bio taj faktor koji je Jugu doneo novi trijumf. Nosio se Primorac sa Jugom, odigrao je egal meč, ali je pad krajem trećeg perioda bio ključna tačka. Marko Gopčević je stao, a Papanastasijuu su se priključili Loren Fatović i Maro Joković.

Od prvog minuta davao je Papanastasiju tonus Jugovoj igri, završavao je akcije na različite načine... Pogađao je iz peterca, kontre, probijao postavljenu odbranu. Završio je meč sa pet postignutih golova i stvorio je razliku u korist Kobešćakovog tima. Neutralisao je hrvatski tim crnogorskog reprezentativca Dušana Matkovića - postigao samo jedan gol - kao i Đorđija Stanojevića i Marka Mršića, koji su se propisno ispromašivali. Kroz šumu ruku loptu je uspevao da provuče isključivo Marko Gopčević, a to je nedovoljno da bi se skinuo skalp Dubrovčanima.

TREĆI TURNIR REGIONALNE LIGE 

RASPORED ZAGREB 

3. mart

Crvena zvezda - Jadran HN 9:11

Jadran ST - Budva 17:7

Mladost - Mornar 11:7

4. mart

Jadran HN - Jadran ST 6:11

18.50: Mornar - Budva

20.40: Novi Beograd - Crvena zvezda 

5. mart

17.00: Jadran HN - Mornar

18.50: Mladost - Crvena zvezda

20.40: Jadran ST - Novi Beograd 

6. mart

10.00: Budva - Crvena zvezda

11.50: Jadran ST - Mladost

13.40: Mornar - Novi Beograd 

RASPORED KRAGUJEVAC 

4. mart

Jug - Primorac 12:9

18.50: Radnički - Partizan

20.40: Šabac - Solaris 

5. mart

17.00: Šabac - Primorac

18.50: Partizan - Solaris

20.40: Radnički - Jug

6. mart

17.00: Primorac - Partizan

18.50: Solaris - Jug

20.40: Radnički - Šabac



tagovi

Regionalna liga u vaterpoluRegionalna vaterpolo ligaVK PrimoracVK JugMaro JokovićLoren FatovićVjekoslav Kobešćak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara