Ljubomir Travica (©MN Press)
Ljubomir Travica (©MN Press)

Godine mu ništa ne mogu: Veliki povratak Ljubomira Travice u italijansku odbojku posle 15 sezona

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.11.23. | 18:41

Mediji u toj zemlji pišu da je iskusni trener na pragu potpisivanja ugovora sa Tarantom

Naredne godine će napuniti 70, ali to mu ne smeta očigledno da se i dalje bavi poslom koji voli. Ljubomira Travicu cene u odbojkaškim klubovima, a novi dokaz za to je ponuda italijanskog superligaša.

Kako pišu mediji u toj zemlji nekadašnji selektor naših odbojkaša je blizu preuzimanja Taranta, ekipe koja je trenutno na poslednjem mestu sa skorom 0-5.

Izabrane vesti

Nedavno je Dragan Travica sa Olimpijakosom gostovao u Beogradu i tom prilikom je dao intervjuu za Mozzart Sport, u kome je pričao i o trenutnim obavezama svog oca...

"Tata ima 70 godina, sad se malo odmara od odbojke konačno, ali je spreman da se vrati. U formi je... Trenutno je sa mamom u Poreču, tamo pomaže jednoj ekipi. Ako bude prilike sigurno da će otići nekog da trenira. Samo negde bliže...", rekao je Dragan Travica.

S obzirom na to da je Ljubomir radio prošle sezone u Tunisu, jasno je da se ovo "negde bliže" dobro uklapa u priču sa Tarantom.

Ovaj klub je od starta sezone predvodio Vićenco Mastranđelo, koji u prvenstvu nije uspeo da upiše pobedu. Očigledno da je ekipi potrebna promena, a koji god trener došao na klupu ne čeka ga nimalo lak posao.

Na društvenim mrežama Travicine agencije se pojavila objava koja je mogla da nasluti potpisivanje, ali je onda uklonjena. Čak iako dođe i zvanično do saradnje, teško da će vest biti objavljena pre sutrašnje utakmice protiv Ćisterne, na kojoj će tim predvoditi Antonelo Andrijani.

Ljubomir je u oktobru napunio 69 godine, a iza sebe ima veliko iskustvo u Italiji - prvo kao igrač, a onda kao trener. Sa dva tima je osvojio i A2 šampionat - u Kataniji i Vibo Valentiji. Poslednji put u ovoj zemlji je radio tokom sezone 2007-2008. Posle je trenirao ekipe u Poljskoj, Kataru, Iranu, Rusiji, Tunisu...

Priče o dolasku oca u Taranto, odmah su podgrejale nagađanja da bi istim putem mogao i sin. Ipak, Dragan je pod ugovorom sa Olimpijakosom, pa ostaje da se vidi postoji li uopšte bilo kakva mogućnost menjanja sredine.


tagovi

Ljubomir TravicaOdbojkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara