(©MN Press)
(©MN Press)

Gospodski povratak Slobodana Kovača: Na otvaranju sezone srušio trostrukog uzastopnog prvaka

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.10.23. | 19:32

Halkbank do pobede predvodili Nimir Abdel-Aziz i Ervin Ngapet

Bolji početak novog mandata u Halkbanku teško da je mogao da zamisli Slobodan Kovač... Na otvaranju sezone njegova ekipa odmah je imala jedan od najtežih ispita, rival je bio trostruki uzastopni šampion Zirat Bank, a utakmica je završena tek posle pet setova.

Na sreću srpskog trenera i nekadašnjeg selektora reprezentacije, trijumf je pripao Halkbanku - 3:2 (25:19, 22:25, 25:22, 22:25, 16:14).

Izabrane vesti

Aktuelni prvak je dobio četvrti set i bio u boljem ritmu tokom većeg dela taj-brejka, ali se četa Slobodana Kovača uzdigla u pravom trenutku. Bila je u zaostatku 11:13, došla je do izjednačenja, potom je propustila prvu meč loptu, a onda iskoristila drugu.

Najraspoloženiji u pobedničkom taboru bio je Holanđanin Nimir Abdel-Aziz, koji je postigao čak 36 poena. Prikazao je partiju nalik onoj koju je pružila dan ranije Tijana Bošković u ženskom prvenstvu Turske. Imao je napad 49-30 (61 odsto), četiri bloka i dva asa.

Kao što se i očekivalo najbolje ga je pratio Ervin Ngapet. Francuski reprezentativac je upisao 20 poena, uz dobre procente napada 34-19 (56 odsto). Dodao je i 19 prijema. Treći dvocifreni kod Kovača bio je Mert Matić sa 11 poena, uz fantastičan napad 11-10 (plus jedan blok).

U ekipi aktuelnih šampiona najbolji je bio Ter Mat sa 19 poena. Treba pomenuti da je u četvrtom i petom setu igrao i Met Anderson, koji je tek stigao u Ankaru. Zabeležio je šest poena (10-5 napad), dodao sedam prijema, ali nije uspeo da povuče tim ka pobedi.

Podsetimo, Kovač je doneo Halkbanku dve poslednje šampionske titule, a sada ga je klub doveo kako bi pokušao da ponovi sličan rezultat i napokon skide Zirat sa trona. Zajedno sa njim stigao je još jedan srpski trener - Zdravko Aničić, koji je zadužen za kondicionu pripremu.

Sigurno da pobeda na startu protiv Zirata daje krila za nastavak sezone...

PRVENSTVO TURSKE ZA ODBOJKAŠE

1. kolo

Arkas Spor - Galatasaraj 2:3

Fenerbahče - Spor Toto 3:0

Hataj - Tursad 0:3

Bursa - Develi 3:0

Halkbank - Zirat 3:2



tagovi

Slobodan KovačHalkbankMetju Anderson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara