Luka Cindrić (©Reuters)
Luka Cindrić (©Reuters)

Gotova saga: Cindrić potpisao trogodišnji ugovor sa Dinamom

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.08.23. | 13:26

Rumunski prvak dobio veliko pojačanje u vidu hrvatskog asa koji je konačno napustio Barselonu i pridružio se u Bukureštu tandemu srpskih reprezentativaca, Lazaru Kukiću i Vladimiru Cupari

Iako je imao ugovor sa Barselonom do 2025. godine, Luka Cindrić je konačno napustio Blaugranu. Nekadašnji šampion Evrope nije mogao da ga plaća, zbog najavljenog smanjenja budžeta, pa je mesecima trajala saga.

Na kraju su dve strane uspele da se dogovore o raskidu ugovora, a očekivano srednji bek reprezentacije Hrvatske je završio u Dinamu iz Bukurešta. Opet će Cindrić da radi sa Špancem Ćavijem Paskvalom koji ga je i doveo u Kataloniju dok je bio trener Barse.

Izabrane vesti

Cindrić je potpisao trogodišnji ugovor, objavio je rumunski šampion. Jedna od najboljih organzatora igre na svetu, trostruki prvak Evrope (dva puta sa Barselonom i 2017. godine sa Vardarom) pridružiće se u timu iz komšiluka u kome su već srpski reprezentativci Lazar Kukić i Vladimir Cupara.

Kukić je stigao u Dinamo prošlog leta, ima ugovor do juna naredne godine, dok je golman Orlova, doskorašnji član Vesprema, pre dve nedelje potpisao za ekipu iz Bukurešta do 2026. godine. Spekulisalo se da su Rumuni mađarskom prvaku platili obeštećenje od 125.000 evra. Ovog leta u redove ekipe iz Bukurešta je stigao još jedan nekadašnji rukometaš Barselone, Leskovčanin, novopečeni juniorski reprezentativac Španije, Aleksandar Cenić.

Iskusni as je rođen u Ogulinu, karijeru je počeo u Karlovcu, a zatim igrao u makedonskim klubovima Metalurgu i Vardaru, poljskom Kjelceu, a u Barseloni je od 2019. godine. U dresu hrvatske reprezentacije osvojio je srebro na EP 2020. godine, a bronzu četiri godine ranije.

Dinamo nije dobio specijalnu pozivnicu od EHF za Ligu šampiona, pa ćemo naredne sezone da ga gledamo u Ligi Evrope, a igraće u “grupi smrti” sa braniocem krune Fukse Berlinom, francuskim Šamberijem i Izviđačem, šampionom Bosne i Hercegovine. Prethodnih dana, Dinamo su napustili Španac Eduardo Gurbindo (Kil) i Žoel da Silva. Ambicije skupog rumunskog projekta je napad na sve trofeje naredne sezone.

Barselona je već rešila pitanje organizatora igre za naredne sezone. Na srednjem beku igraće talentovani Slovenac i Španac, Domen Makuc i Pol Valera, a na toj poziciji mogu da pomognu i levoruki Slovenac Blaž Janc i Francuz Melvin Ričardson.

-------------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da osvojiš vikend za dvoje u hotelu Ramonda + 10.000 rsd.

-------------




tagovi

RK Dinamo BukureštRK BarselonaLuka CindrićEHF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara