"Južnoafrikanci sa bronzanim medaljama"
"Južnoafrikanci sa bronzanim medaljama"

Gotova utakmica koju niko nije želeo: Springboksima bronza na Svetskom kupu u ragbiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.10.15. | 23:30

Južna Afrika savladala Argentinu (24:13) u borbi za treće mesto

Južnoafrikanci sa bronzanim medaljama

Južna Afrika je trijumfovala u utakmici koju niko nije želeo u najnezadovoljavajućem meču na Svetskom kupu u ragbiju. Prošle nedelje, selektor Springboksa Hejneke Mejer je rekao da je borba za treće mesto isto kao kada poljubite sestru. I imao je pravo.

Izabrane vesti

Dva tima sa slomljenim duhom posle polufinalnih poraza, u slučaju Argentine i fizički iscrpljeni, ništa nisu imali da pruže večeras. Ispuštene lopte, početničke greške pokazale su ono što svi znaju, da je ovo utakmica samo kako bi se uzele pare od gledalaca.

Čak ni Brajan Habana nije uspeo da postigne esej kojim bi srušio rekord Džone Lomua od 15 pogodaka na svetskim kupovima, uspeo je da propusti sve četiri prilike da uđe u istoriju. Veterani Južne Afrike su nekako izgurali ovaj meč i savladali Gaučose sa 24:13.

Na kraju se sve završilo prijateljski

Otvarač Handre Polard pogodio je 14 poena iz kazni i pretvaranja kako bi pomogao Springboksima da trijumfuju, ali mu je za malo promakla titula najboljeg strelca na Svetskom kupu. Ukupno je sakupio 93 poena na celom šampionatu, ali je, ipak, na kraju za četiri poena ostao iza sjajnog Argentinca Nikolasa Sančeza koji je večeras pogodio kaznu, drop-gol i pretvaranje.  

JP Pitersen je psotigao prvi sesej u šestom minutu kada se odlično iskrao po desnoj stranim dok je prednost Springboksa novim esejom uvećao Eben Ezbet početkom drugog poluvremena. 

Emocionalno istrošena Argentina pritiskala je nekako Južnoafrikance, ali nije mogla ništa konkretno da uradi sem utešnog eseja u poslednjem minutu koji je bio delo rezerviste Huana Pabla Orlandija

JUŽNA AFRIKA 24 (16)

Eseji: Pitersen, Ezbet; Pretvaranja: Polard; Kazne: Polard (4).

ARGENTINA 13 (0)

Esej: Orlandi; Pretvaranje: Sančez; Kazna: Sančez; Drop-gol: Sančez

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Svetski kupRagbiJužna AfrikaArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara