Marko Radulović (©VK Novi Beograd)
Marko Radulović (©VK Novi Beograd)

Granados pogađao sa distance, Filipović realizovao peterce – Novi Beograd pokorio Apeninsko poluostrvo

Vreme čitanja: 3min | pet. 06.10.23. | 21:39

Prvak Srbije napravio možda i ključan korak za prolaz u drugu fazu Lige šampiona…

Breša je ostala bez pola tima, gro nosilaca napustilo je klub. U Lombardiji je pritisnuto dugme za restart, ali najbitnija karika u celokupnom sistemu nije promenjena. Alesandro Bovo prihvatio je da bude deo i novog projekta, prihvatio je da bude glavni arhitekta i – sva je prilika – ponovo će napraviti izum o koji će se mnogi slupati.

Nema više u italijanskom klubu pravih zvezda, međutim, uspeo je iskusni strateg da od igrača iz omladinskog pogona i ponekim iskusnijim, zajedno sa pomoćnikom Edvinom Kalderarom, napravi kompaktnu ekipu, sposobnu da se, ako ništa, sa svima porve. Pošteno je Breša namučila Novi Beograd, morao je tim Živka Gocića da upinje iz petnih žila kako bi drugi put u tri godine pokorio Apeninsko poluostrvo – 13:8.

Izabrane vesti

Skupo je Breša prodala kožu, dokazala je da ima jedan od najneugodnijih domaćih terena. Ali, i da je napadački limitirana. Nije to problem kada u Lombardiju dođu timovi kvaliteta sličnog ekipi Alesandra Bova, međutim, kada se u bazenu nađe pretendent na trofej Lige šampiona – manjkavosti dođu do izražaja.

Tri deonice Breša je odolevala, nije je poremetio ni furiozan start Novog Beograda. Odreagovala je kao da srpski predstavnik nije imao tri gola prednosti, kao da nije bio u velikom naletu. Ekspresno se konsolidovala i preko Marija Basa i američkog univerzalca Maksa Irvinga kreirala dramu. Isprva se Lazar Dobožanov – odlučio se Živko Gocić da ga stavi među stative umesto Franeska de Mikelisa – mučio da pročita šuteve, kasnije ih je čitao kao knjigu.

Sakupljao je odbrane srpski reprezentativni čuvar mreže, ali iz njih Novi Beograd nije profitirao do završnice. Gotovo uvek je lopta završavala u zagrljaju vaterpolista Breše. Stvaralo je to blagu nervozu kod ekipe Živka Gocića, bilo je ishitrenih odluka do ulaska u poslednjih deset minuta, a onda je srpski prvak ubacio u viši stepen prenosa. Nikola Lukić je uplivao na liniju dva metra, ponudio se kao lažno sidro i zatresao mrežu.

Brešina brana je toga časa pukla. Otpor je bio slomljen, a Filip Filipović je realizovao dva peterca – jedan sam iznudio u kontri – i poveo ekipu ka drugoj pobedi. Kapiten je spakovao dva komada, Alvareo Granados ponovo bio najefikasniji sa četiri data gola, a ono što može da raduje stratega novobeogradskog kluba je doprinos bezmalo celog tima. Angelos Vlahopulos, Miloš Ćuk, Radomir Drašović i Nikola Jakšić su pogađali sa distance, dok su crnogorski sidraši Savo Ćetković i Miroslav Perković – odmarao Duško Pijetlović – odradili veliki posao pred protivničkim golom.

LIGA ŠAMPIONA – 2. KOLO:

GRUPA A

Petak

Steaua Bukurešt - Sabadelj 8:11

Breša - Novi Beograd 8:13

GRUPA B

Petak

Dinamo Tbilisi - Olimpijakos 6:19

Jug Dubrovnik - Pro Reko 7:14

GRUPA C

Subota

19.00: (3,40) Jadran Herceg Novi (8,00) Jadran Split (1,50)

20.00: Crvena zvezda – Ferencvaroš

GRUPA D

Subota

17.00: (8,00) Vuljagmeni (10,0) Barseloneta (1,15)

19.30: (4,00) Špandau (8,00) Marselj (1,40)





tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK Novi BeogradVK Breša

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara