Makgregor nakon poraza od Nurmagomedova ©AFP
Makgregor nakon poraza od Nurmagomedova ©AFP

Habib je samo fenomenalan rvač...

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.11.20. | 14:29

Konor Makgregor baš ume da priča svašta

Habib Nurmagomedov je tema o kojoj ne prestaje da se priča i piše u svetu borilačkih sportova. Jedan od najboljih, ako ne i najbolji MMA (mešovite borilačke veštine) borac svih vremena otišao je iz UFC-a pošto je i treći put, bez ikakvih problema, odbranio tron lake kategroje udavivši Amerikanca Džastina Gejdžija.

Kavkaski ratnik je završio karijeru sa 29 pobeda bez poraza, a u UFC mu je to bio 13. trijumf. Stopostotan uspeh na tom nivou je praktično nezabeležen, naročito u ovo vreme superatleta, te mu epitet "najboljeg svih vremena" i te kako pripada.

Izabrane vesti

Međutim kako u svemu, pa tako i u ovome, ima različitih mišljenja. Pre svega kod negatora pošto ponavljaju dve (istinite) mantre - da je samo tri puta odbranio šampionski pojas, ali i da je njegova snaga samo u parteru, to jest rvanju. Upravo to tvrdi i Konor Makgregor, globalno najpoznatiji MMA borac, takođe bivši šampion lake (ali i velter) kategorije u UFC-u.

 "On je fenomenalan rvač, najbolji je u parteru u našem sportu. Ali ja imam odgovor na to i oni to dobro znaju. Inače, najteži ppotivniik u životu mi je bio Nejt Dijaz, Zombi sa Zapadne obale", odgovorio je Irac na pitanja pratilaca sa društvenih mreža.

I očigledno zaboravio da je taj "odgovor" mogao da pokaže i u meču sa Nurmagomedovim kada ga je ponizio Dagestanac, a potom i zbog uvreda u najavi borbe napao i njegov ugao. No, Makgergor nije nimalo naivan i dobro zna šta radi, pošto bi njihov revanš bio najveća borba u istoriji MMA. Zato ovako i pecka Nurmagomedova, mada teško da išta može da dobije od toga pošto je poznato koliko ga ovaj prezire.

Makgregor je najavio i povratak na tron, da li lake ili velter kategorije to još treba da se vidi, ali i mogućnost da se kasnije oproba i u srednjoj. Irski fajter se ove godne vratio u oktagon i prikazao se fantastično savladavši legendarnog, ali i precvalog Kauboja Seronea za samo 44 sekunde u velter borbi.


tagovi

Konor MekgregorHabib NurmagomedovUFCmmaborilačke veštineborilački sportovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara