©AFP
©AFP

Habib preti iz karantina: Kada se vratim, sve ću ih polomiti!

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.05.20. | 10:05

MMA superzvezda prati dešavanja u svom sportu koji se ovog vikenda vraća sa UFC 249, i planira skori povratak u oktagon

Nakon dva meseca karantina u noći između subote i nedelje američki profesionalni sport se vraća! Komisija koju je pre oko mesec dana oformio predsednik Donald Tramp, a čiji je cilj da što pre osposobi lige i borilišta za vraćanje takmičenjima, daje prve rezultate.

Prvi će, kako to i priliči, uraditi najtvrđi momci, MMA fajteri u okviru UFC 249 borilačke večeri koja se održava na Floridi, u gradu Džeksonvilu. Meč dana je borba između Tonija Ferrgusona i Džastina Gejdžija za privremeni šampionski pojas u lakoj kategoriji, dok sa druge strane sveta u dalekoj Mahačkali čami "pravi" prvak.

Izabrane vesti

Naravno, u pitanju je Habib Nurmagomedov koji je u samoizolaciji u prestonici rodnog Dagestana. Njegov obračun sa Fergusonom sprečila je pandemija, a Dagestanac će kasnije tokom kraja godine braniti tron od pobednika subotnjeg meča. Međutim, po onome što je napisao na društvenim mrežama, on je spreman i ranije da se vrati u oktagon, te je moguće i da ga vidimo na nekim od narednih UFC večeri.

"Mogu da se borim kada hoću. Ramadan se završava 23. maja i u julu sam spreman. Prekinite da pričate o meni, sada je vreme korone. Kada dođe Habibovo vreme, sve ću ih polomiti"

UFC 249 - PAROVI I KVOTE

Nurmagomedov je ovde očigledno odreagovao na prozivku Tonija Fergusona da mu treba oduzeti šampionski pojas i da mu je došlo vreme za penziju. Ruski fajter ima 31 godinu, nikada nije izgubio u UFC-u, a poslednju odbranu trona je imao septembra prošle godine kada je u Abu Dabiju očekivano savladao Dastina Poirea.

Bilo kako bilo, pred nama je uzbudljiv period pošto nas očekuje veliki povratak sporta nakon dva meseca skrivanja od virusa korona, jer se u Evropi, ali i šire pokreće pre svih fudbal, počev od korejske K-lige.


tagovi

UFCHabib Nurmagomedovmmaborilački sportoviborilačke veštine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara