Haos, prekid i pobeda Vardara: Navijački neredi na rukometnom derbiju u Makedoniji (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 26.03.23. | 21:13

Šampion dobio prvu bitku za titulu (31:24)

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Makedonski rukometni šampion Vardar 1961 iskoračio je ka tituli na domaćoj sceni pošto je slavio u velikom derbiju protiv Eurofarm Pelistera (31:24) u napetoj atmosferi, sa dve navijačke grupe, što nije uobičajen prizor na terenima u Makedoniji.

Izabrane vesti

Rivalstvo između dva kluba i dva grada učinilo je svoje, a atmosferu je podgrejao ulazak gostujućih navijača u 17. minutu, pri rezultatu 6:6. Pirotehnika koju su zapalile pristalice Pelistera završila je na delu tribina gde su bile smešteni neutralni posetioci što je inicitalo ozbiljniji konflikt Komita i Čkembara.

Pirotehnika gostiju i ulazak domaćih navijača na parket bili su povod za intervenciju policije koja je sprečila veće incidente, a arbitri su odlučili da povuku aktere utakmice u svlačionicu.

Posle petnaestominutne pauze ekipe su se vratile na teren, delegat je upozorio navijače da će hala biti ispražnjena u slučaju sledećeg prekida, a apel su preneli kapiteni Stojanče Stoilov iz Vardara i Mirko Radović iz Eurofarm Pelistera. Vardar je iskoristio zalet pred odmor i sa tri gola u nizu stigao do 13:10. Pitanje pobednika domaćin je definitivno rešio početkom drugog poluvremena i serijom od 5:1, za prednost 18:12 i razliku koju je Vardar potom rutinski održavao.

Piše: Martin TANASKOVSKI


tagovi

RK VardarRK PelisterMakedonija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara